U Opatovac noćas stiglo oko 1.200 migranata, od početka krize u Hrvatsku ušlo ih je ukupno 65 tisuća

26.09.2015. 10:59:23

Trenutačno se u kampu u Opatovcu, po podatcima policije, nalazi 500-tinjkak osoba, a jutros iza 9 sati pristigla je jedna skupina od 20 migranata.
Tijekom noći s petka na subotu u prihvatni centar u Opatovcu pristiglo je oko 1200 migranata i izbjeglica koji u Hrvatsku preko istočne granice i dalje ulaze na području Babske i Tovarnika. Migrante iz Babske voze u prihvatni centar policijskim kombijima, dok ih s Tovarnika autobusi prevoze direktno prema na mađarsku granicu. Trenutačno se u kampu u Opatovcu, po podatcima policije, nalazi 500-tinjkak osoba, a jutros iza 9 sati pristigla je jedna skupina od 20 migranata. Ulaz u prihvatni centar natkriven je šatorskim krilima kako bi se migrante zaštitilo od kiše koja je noćas padala.

U petak u Hrvatsku ušlo 10 tisuća migranata; od početka krize 65 tisuća

Tijekom jučerašnjeg dana u Hrvatsku je ušlo gotovo 10 tisuća migranata, a ukupno od 16. rujna, od početka migrantske i izbjegličke krize, u Hrvatsku je ušlo 65 tisuća migranata, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova RH. U petak je priljev migranata bio na području Tovarnika, Iloka i Strošinaca. Dio migranata nalazi se u privremenom prihvatilištu u Opatovcu od kuda se odvoze prema graničnim prijelazima Baranjsko Petrovo Selo, Terezino Polje i Botovo. Promet na Bajakovu i Tovarniku u oba smjera odvija se bez poteškoća, naveo je MUP RH na svojim internetskim stranicama.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.