U OPSEŽNOJ POLICIJSKOJ AKCIJI UHIĆEN GENERAL ŽELJKO SAČIĆ I PRIPADNICI ATJ "LUČKO"

17.12.2019. 09:32:00

Dogodilo se na današnji dan 2009 godine....bagra zlotvora ..manipulatorska, lažljiva,sebična,karijerijestična,nemoralna i zlobna.Nekažnjena (još uvijek) za dokazane zlouporabe državno represivnog aparata...I,,što je najgore, i dan danas ti ,definitivno zli likovi,a "veliki domoljubi" nešto, "kao rade" ,u državnom sustavu,kojeg su zlorabili na najgori mogući način.. .pogazili sva ustavnopravna i kaznenopravna načela.. na štetu desetina potpuno nevinih ljudi ..njihovih obitelji.."."pretraživali",raskopavali mi sobe od djece,,nepokretne poštovane punice.. Ah.. . .Tu su, oko Plenkovića,Jandrokovića, Božinovića....kod Glavnog državnog odvjetnika parazitiraju ...nešto i nekog "predstavljaju".. čekaju.!??

I zato. .ja sigurno idem na predsjedničke izbore 22.12... znam za koga ću ...a za koga neću. .izađite i vi... znadete i vi. (Željko Sačić)

Sačić je bio uhićen u velikoj policijskoj akciji što ju je koordinirao tadašnji zamjenik ravnatelja policije Milijan Brkić. Osim Sačića tada su bila uhićena još četvorica pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko – Ivan BenetaFrano DrljoBerislav Garić i Božo Krajina. Njima se ne teret stavljalo ubojstvo šest civila u zaseoku Grubori tijekom akcije čišćenja terena u kolovozu 1995. godine uoči prolaska Vlaka slobode iz Zagreba za Split. Brkić će kasnije izjaviti kako je sve radio u dogovoru s tadašnjim glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

PROCES PROTIV ŽELJKA SAČIĆA ZBOG GRUBORA

U procesu što je uslijedio Sačić je samo nakratko bio optužen, jer je otpužnica protiv njega u veljači 2015. godine svega nekoliko tjedana nakon što je podignuta povučena sa Županijskog suda u Zagrebu. Odlučio je tako glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan koji je zbog podizanja manjkave optužnice ubrzo smijenio tadašnju županijsku državnu odvjetnicu u Zagrebu Željku Pokupec. Na kraju je suđeno samo Drlji i Krajini, a presudom su oslobođeni krivnje.

Protiv Garića je postupak ranije obustavljen, dok je Beneta, pod sumnjivim okolnostima počinio samoubojstvo. Njegovo tijelo pronađeno je obješeno u šumi u Lici. Zločin u Gruborima ostao je nerasvijetljen. Istraga protiv Sačića i službeno je pak obustavljena 30. prosinca 2015. godine, pa je ratni zapovjednik Specijalne policije već u veljači 2016. podnio tužbu protiv države tražeći odštetu zbog 65 dana što ih je nepotrebno proveo u istražnom zatvoru.

SAČIĆU JE BORAVAK U REMETINCU JAKO TEŠKO PAO

Sačić je bio uhićen 17. prosinca 2009. a istraga protiv njega pokrenuta je četiri dana kasnije. Bio je osumnjičen po zapovijednoj odgovornosti, odnosno jer navodno nije nadzirao pripadnike ATJ Lučko koji su zbog tog njegovog propusta 25. kolovoza 1995. u zaseoku Grubori usmrtili šest civilnih osoba i zapalili većinu kuća u selu. Sumnjalo se i da je pokušao prikriti zločin tražeći od svojih pripadnika da lažiraju izvješća o provedenoj akciji.

Međutim, ništa od toga nije dokazano, što je i utvrđeno tijekom procesa u kojem je Sačić tražio odštetu od države. “Nakon više od šest godina protiv mene je obustavljena istraga jer u postupku nije dokazano da sam počinio kaznena djela što su mi stavljena na teret”, naveo je Sačić u tužbi.

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.