U Osijeku skinuta ploča s dvojezičnim latinično ćiriličnim natpisom

26.10.2013. 18:05:53

26.10.2013

Nepoznati počinitelj u Osijeku je skinuo i odnio ploču s dvojezičnim latiničnim i ćiriličnim natpisom sa zgrade u kojoj se nalazi Vijeće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, izvijestila je danas osječko-baranjska policija.

Ploča je sa zgrade u Kišpatićevoj ulici skinuta i ukradena jučer između 9 i 15:30 sati, a osječka policija traga za nepoznatim počiniteljem. Izvormu vijest možete pogledati ovdje ---------------------------------------------

Ploča sa dvojezičnim, latiničnim i ćiriličnim natpisom, skinuta sa zgrade u kojoj se nalazi Veće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, saopštila policija. Policija traga za počiniocem. Kasnije postavljena nova ploča.

Nepoznati počinilac u Osijeku je skinuo i odneo ploču s dvojezičnim, latiničnim i ćiriličnim natpisom, sa zgrade u kojoj se nalazi Veće srpske nacionalne manjine grada Osijeka, saopštila je osječko-baranjska policija. Kasnije je postavljena nova ploča. Ploča je sa zgrade skinuta i ukradena u petak, a osiječka policija traga za počiniteljem, objavila je agencija Hina. Juče je dvojezična tabla skinuta i sa zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru, a prethodno je nepoznati počinilac tablu skinuo i sa zgrade Prekršajnog suda. Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da skidanje ploča s dvojezičnim natpisima u hrvatskim gradovima ne utiče dobro na međunacionalne odnose i ponovio da taj problem rešava Vlada. "To sasvim sigurno ne utiče dobro na međunacionalne odnose, upozoravao sam na potrebu da se to reši i vidimo da vlada rešava stvari, pričekajmo da vidimo šta će dogovoriti", rekao je Josipović povodom skidanja ploče. Manje plastične table, presvučene folijom, postavljene su pre nekoliko dana na visini iznad tri metra u Vukovaru na zgrade Županijskog i Opštinskog tužilaštva, Županijskog, Opštinskog i Prekršajnog suda i na zgradu Zavoda za zapošljavanje, ali su već dve skinute. Za ponedeljak, 28. oktobar, zakazan je novi razgovor protivnika ćirilice sa premijerom Hrvatske Zoranom Milanovićem, koji je juče izjavio da na prošlom sastanku sa predstavnicima "štaba za odbranu hrvatskog Vukovara" nije postignut nikakav dogovor već su samo razgovarali. RTS izvorni članak

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.