U Pakracu mimohodom pobjede obilježen početak Domovinskog rata

01.03.2014. 21:09:05

01.03.2014.

Polaganjem vijenaca na spomen-obilježje, svetom misom za sve poginule i umrle hrvatske branitelje te mimohodom pobjede danas je u Pakracu obilježena 23. godišnjica početka Domovinskog rata. Tog 1. ožujka 1991. godine, u ranim jutarnjim satima, pripadnici antiterorističke postrojbe Rakitje i druge specijalne postrojbe hrvatske policije oslobodile su i u ustavno-pravni poredak Hrvatske vratile Policijsku postaju Pakrac, dan prije okupiranu od pobunjenih Srba. O tim događajima govorili su gradonačelnik Pakraca Davor Huška, dožupan požeško-slavonski Ferdinand Troha, izaslanik Predsjednika Republike Vlado Marić te general i počasni građanin Pakraca Mladen Markač. Naglasivši da se događaji od prije 23 godine, kad je započela agresija na Hrvatsku, kao i cijeli Domovinski rat, ne smiju zaboraviti i da o tome posebno treba govoriti mladima Markač je kazao: "Ne tražimo osvetu. Mi to ne želimo. Zaboravit nećemo, a oprost znači oslobađanje svojega srca od svake boli i neka svatko oprosti onoliko koliko može". Inače, obilježavanje 23. obljetnice oslobođenja Policijske postaje Pakrac i početka Domovinskog rata započelo je 27. veljače kulturnim programima, a na jučerašnjem okruglom stolu bilo je riječi o ulozi Pakraca i Lipika u Domovinskom ratu. Izvornu članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.