U potragu za 22-godišnjom djevojkom uključio se i helikopter

13.07.2013. 13:05:36

I dalje traje potraga za Carlom Veronicom Hulls, 22-godišnjom Australkom koja je nestala jučer na području Omiša. Djevojka je posljednji put viđena na planinarskoj stazi između sela Baučić i Fortice jučer u 9.30 sati.

Dvadesetak minuta nakon dojave na teren su izašli članovi Obavještajne točke HGSS-a iz Omiša koji su pretraživali područje na kojem je djevojka posljednji put viđena, a paralelno s tim prikupljane su informacije u suradnji s policijom, Lučkom kapetanijom, putničkom agencijom i kapetanom broda kojim je djevojka krstarila Jadranom. U međuvremenu su stigle i dojave kako je djevojka viđena u Blatu na Cetini, a druga kako se kreće od Bauća prema Omišu. Teren se pretraživao i iz zraka uz pomoć motornog paraglajdera. Jutros su gorski spašavatelji ponovo zajedno sa policijom i vatrogascima izašli na teren u 8.30 sati, a oko 11.30 sati u planu je da se šire područje pretraži iz zraka uz pomoć helikoptera HRZ-a.

Nove dojave o nestancima

  Jučer je oko 15.30 sati HGSS-u stigao još jedan poziv u pomoć muške osobe koja se nalazila na Poljičkoj planini, na 300-500 m udaljenosti od crkve svetog Maksima. Prema njemu su se odmah uputili spašavatelji koji su mu dali tekućine i dopratili ga na sigurno. Nova dojava o još jednom nestanku, stigla je sinoć oko 21.10 sati, a radilo se o stanovniku sela Žedno na Čiovu. Na teren su upućeni gorski spašavatelji koji su prilikom pretrage terena, uz jedan bunar uočili cipelu, a potom su u bunaru pronašli i tijelo nestale osobe, izvijestio je GSS. Tijelo je izvučeno oko 22.30 sati nakon čega je uslijedio policijski očevid, a u 00.50 sati ono je predano mrtvozorniku, čime je zavšena ova potražna akcija. J.Š. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.