U požeškoj vojarni prisegnulo 385 vojnika i vojnikinja

18.05.2013. 15:46:57

Nastupili su Vojni orkestar oružanih snaga RH te pripadnici povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege

- Budite ponosni na odoru hrvatskog vojnika jer je to odora pobjedničke vojske koja je ostvarila našu samostalnost - istakao je čestitajući na datoj prisezi 385 vojnika od kojih je 39 vojnikinja u Središtu za temeljnu obuku HV u Požegi izaslanik ministra obrane i Glavnog stožera oružanih snaga RH general-bojnik Dragutin Repinc, inače zapovjednik Kopnene vojske, te dodao da su odgovornost, predanost i zalaganje na obuci ključni za njihovu dobru osposobljenost. Čestitke je uputio i zapovjednik Središta za temeljnu obuku pukovnik Niko Jurilj. Sudionici svečanosti razgledali su taktičko-tehnički zbor unutar kruga požeške vojarne kako bi se upoznali s načinom života mladih vojnika, opremom, naoružanjem itd. Ovaj deseti naraštaj mladih vojnika iz cijele zemlje provest će osam tjedana na temeljnoj obuci u Požegi i poligonu Gašinci pokraj Đakova, a nakon specijalističke obuke dio njih će moći potpisati profesionalni ugovor za rad u vojsci. Svečanoj prisezi nazočio je veliki broj rodbine i prijatelja mladih vojnika, te čelnici Požeško-slavonske županije, grada Požege i braniteljskih udruga, a nastupili su Vojni orkestar oružanih snaga RH, te pripadnici povijesne postrojbe Trenkovi panduri iz Požege. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.