U prometnoj nesreći poginuo policijski službenik

23.06.2019. 15:37:18

Policija i državno odvjetništvo nastavljaju utvrđivati okolnosti prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradao policijski službenik

U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 6.40 sati, na cesti D75 (Červar – Tar), smrtno je stradao policijski službenik. Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.38 promila upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, iz smjera Tara te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Fiat, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnja policijska službenica. Od siline udarca, Fiat je s desne strane sletio s ceste i udario u stablo, nakon čega se prevrnuo na krov. Na mjestu događaja smrtno je stradao 38-godišnji policijski službenik, suvozač iz Fiata, dok je policijska službenica zbog težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju. Policija, u suradnji s nadležnim držanim odvjetništvom, nastavlja utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće,  a nad 24-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Nesretno preminuo policijski službenik s  radom u policiji  je započeo u prosincu 2007. godine te je većinu svog radnog vijeka proveo na radnom mjestu vođe očevidne ekipe u cestovnom prometu u Policijskoj postaji Poreč-Parenzo. Prije nekoliko mjeseci, po vlastitoj želji i uz suglasnost rukovoditelja, zbog dobrih rezultata rada, premješten je na obavljanje poslova kriminalističke policije u istoj policijskoj postaji. Kao i poslove sigurnosti cestovnog prometa, i ove je poslove obavljao vrlo uspješno.

Samozatajan i marljiv, u potpunosti se posvećivao policijskom pozivu koji je toliko volio. Uzoran policijski službenik koji je bio primjer drugima, koji je za svakoga imao riječ hvale. Mirna mu i laka hrvatska zemlja.

Samozatajan i marljiv, u potpunosti se posvećivao policijskom pozivu koji je toliko volio. Uzoran policijski službenik koji je bio primjer drugima, koji je za svakoga imao riječ hvale. Mirna mu i laka hrvatska zemlja.

Policijska uprava istarska izražava iskrenu sućut obitelji preminulog kolege.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.