U prvom dijelu srpnja bez velikih ljetnih vrućina!

01.07.2013. 23:48:09

Prvi dan srpnja donio je nastavak stabilnog ljetnog vremena. Jutro je bilo svježe za dio godine u Dalmatinskoj zagori. Tako je u Rudi pored Otoka jutros izmjereno samo 10°C. U Drnišu, Cisti Velikoj, Bilicama, Žrnovnici i Otoku izmjereno je 12°C, a Sinju 13°C. Uz obalu i na otocima bilo je ugodnijih 15 do 21°C. Atipično za srpanj, nigdje temperatura zraka danju nije prelazila 30°C. U najtoplijem dijelu dana bilo je od 25,1°C na Lastovu do najviših 29,7°C, koliko je izmjereno u Hvaru na otoku Hvaru. Utorak će na cijelom Jadranu biti pretežno sunčan. Popodne u zaleđu Kvarnera, uz prolazno povećan razvoj naoblake, samo rijetko može biti slabih i prolaznih pljuskova. Noću ću biti tiho ili uz slabu buru, danju će puhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 12 do 16°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 26 do 31°C. Srijeda će u Dalmaciji biti pretežno sunčana. Na sjevernom Jadranu djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku u drugom dijelu dana. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 27 do 32°C. U četvrtak djelomično sunčano s promjenjivom naoblakom. Uz prolazno više oblaka mjestimično može biti malo kiše ili pljuskova s grmljavinom. Zapuhat će slaba, prolazno i umjerena bura i tramontana. Jutarnje temperature u manjem porastu. Najviše dnevne jak će ovisiti o prisutnosti naoblake i bit će od 20 do 29°C. Nakon promjenjive naoblake još u noćnim satima, danju će u petak biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena, povremeno i pojačana bura. Jutarnje temperature posvuda uz obalu iznad 20°C. Najviše dnevne temperature u umjerenom porastu i bit će od 28 do 33°C ponegdje u Zagori. Subota će biti pretežno vedra. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, ponegdje i pojačana. Minimalne jutarnje temperature u blagom padu, najviše dnevne većinom od 28 do 32°C. Stabilno ljetno vrijeme zadržat će se i u pretežno vedru nedjelju. Noću će puhati slaba do umjerena bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature bez promjene, danju većinom od 28 do 33°C. Prema trenutno dostupnim prognostičkim materijalima, niti u nadolazećem tjednu nisu na vidiku velike ljetne vrućine. Naprotiv, temperature zraka prema sredini tjedna mogle biti biti ponovo u laganom padu. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.