U Rijeci održana Povorka hrvatskog ponosa i slave

25.06.2014. 20:13:15

Kolona građana krenula je u 12 sati iz Vukovarske ulice, preko Korza do Mosta branitelja. Zdrug katoličkih skauta Riječke nadbiskupije, Zajednica udruga Domovinskog rata Primorsko - goranske županije i Klub navijača Armada Rijeka i ove je godine organiziralo Povorku hrvatskog ponosa i slave, treći po redu mimohod Riječana povodom Dana državnosti. Kolona građana krenula je u 12 sati iz Vukovarske ulice, preko Korza do Mosta branitelja. Okupljeni u mimohodu prisjetili su se imena 204 poginula hrvatska branitelja s područja Primorsko - goranske županije. U 13 sati u katedrali sv. Vida služena je sveta misa koju je predvodio msgr. Emil Svažić, glavni vikar Riječke nadbiskupije. U popodnevnim satima najavljena je i proslava u Lukežima, koju organiziraju dragovoljci s Grobnika. Kao i prijašnjih godina, želja je organizatora prisjetiti se novije hrvatske povijesti i početka samostalnosti, a osobito važnim drže upoznati mlade s tim dijelom povijesti i upoznati ih s vrijednostima koje su njegovali hrvatski branitelji koji su otišli u obranu Domovine. Autor: Elena Čuljat Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.