U Saboru na rubu fizičkog sukoba: Zekanović mu rekao "Mrš!", Grmoja ga zvao na obračun

15.11.2018. 08:43:40

U hrvatskom parlamentu, nakon žustrog aktualnog prijepodneva u srijedu, atmosfera se dodatno usijala tijekom večeri. U glavnim ulogama Mostov Nikola Grmoja i Hrastov Hrvoje Zekanović. Sve je počelo Grmojinom prijavom Mire Kovača zbog povrede poslovnika, što je razljutilo Zekanovića. "Moram reći na početku da mi strašno ide na živce koelga Grmoja na ovaj način krši poslovnik. Kolega, meni je bila upućena replika, a ne vama. Znači, ja odgovaram, ne vi. Je li vam jasno to? Čisto malo da pogledate to", poručio je Nikoli Grmoji zastupnik Hrvoje Zekanović. Grmoja mu nije ostao dužan. "Jako nekorektno ste mi se obratili. Znači uopće vam se nisam obraćao. Kada govorite o tome zašto sam ja, ja sam izašao na izbore, sam sa Mostom, dobio povjerenje hrvatskih građana, a vi ste s ovim čovjekom ovdje, evo vas na slici, pogledajte, s Andrejom Plenkovićem, vidi vas ovdje kako ste simpatični vas dvojica. Nešto je Plenković bolje izgledao nego sada. Tako da nemojte vi meni govoriti što sam ja i tko sam ja", poručio je Grmoja. "Drago mi je da izgledam jednako dobro kao što sam izgledao i prije 3 godine, 2 i po godine kad je bila kampanja. Baš smo dobro ispali, ona slika ispred katedrale s palcima. Sjajno! Za razliku od vas ja sam Plenkoviću rekao - Ne, a vas je potjerao, dao vam košaricu. Da je bilo po vama vi biste bili mali, dobri, još biste imali svoje ministre i sindikurice, ali ne možete, jer ste dobili nogu u guzicu", nastavio je svađu zastupnik Zekanović. I kad je već HDZ-ov zastupnik Davor Ivo Stier imao riječ, zastupnici Grmoja i Zekanović još uvijek nisu prestajali sa svađom, već su ga prekinuli svojim žamorom. U nastaloj konfuziji, moglo se začuti Grmoju kako Zekanoviću govori "Što se sada bojiš?", na što mu je Zekanović, između ostalog dobacio i "Mrš!", nakon čega je potpredsjedniku Sabora Milijanu Brkiću "prekipjelo" pa je do kraja trenutne točke dnevnog reda izbacio Zekanovića iz sabornice, uz odgovarajuću opomenu. Grmoja je čak i sjeo pored Zekanovića te se po njegovim gestikulacijama da naslutiti da je Zekanovića pozvao da raspravu nastave izvan sabornice. Sve je završilo Zekanovićevim napuštanjem sabornice, dok je zastupnik Grmoja ostao sjediti na svojem mjestu. [video width="720" height="400" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Zastupnici-Nikola-Grmoja-i-Hrvoje-Zekanović-na-rubu-fizičkog.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.