U Sarajevu obilježeno 25. godina od osnutka HVO-a

05.04.2017. 21:19:43

BRIGADA HVO-A KRALJ TVRTKO

Vijence su položili ministrica obrane Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH, general pukovnik Anto Jeleč sa suradnicima, hrvatski predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH kao i predstavnici braniteljskih organizacija HVO-a, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. U povodu obilježavanja 25. godišnjice osnivanja HVO-a i 12. godišnjice osnivanja Prvog pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH, izaslanstva Ministarstva obrane BiH  i OS BiH položili su vijence na Spomen obilježju poginulim pripadnicima HVO-a na Rimokatoličkom groblju svetog Josipa u Sarajevu. Vijence su položili ministrica obrane Marina Pendeš, načelnik Zajedničkog stožera OS BiH, general pukovnik Anto Jeleč sa suradnicima, hrvatski predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti u BiH kao i predstavnici braniteljskih organizacija HVO-a, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH. Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu služena je sveta misa za poginule i umrle pripadnike HVO-a, koju je služio vojni biskup u BiH msgr.Tomo Vukšić. Svetoj misi je prethodila duhovna priprava za pripadnike MO i OS BiH povodom nadolazećeg Uskrsa. Središnja svečanost obilježavanja 25. godišnjice osnivanja HVO-a i 12. godišnjice osnivanja 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH održat će se 7. travnja  2017. godine u vojarni “Božan Šimović“ u Čapljini.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.