U Sisku počast žrtvama srpske odmazde zbog uspješne operacije Bljesak!…VIDEO…

01.05.2018. 14:53:59

Vojna lekcija srbima za sva vremena!...

Prisjećajući se poginulih branitelja i civila, članovi obitelji poginulih, čelnici grada Siska i Sisačko-moslavačke županije, te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u Sisku su u utorak obilježili 23. obljetnicu vojno redarstvene akcije “Bljesak”. Uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u sisačkom Parku Franje Tuđmana, te uz središnji križ na Gradskom groblju Viktorovac zapaljene su svijeće i položeni vijenci. Prigodna je komemoracija održana i uz igralište HNK “Zmaj” u prigradskom naselju Novo Pračno, na mjestu gdje su 1. svibnja 1995. godine od neprijateljske granate poginula četvorica nogometaša i prijatelja tog kluba. Naime, u znak agresorske srpske odmazde  za početak uspješne vojno redarstvene akcije “Bljesak”, pobunjeni su Srbi, zločinački s obližnjih banovinskih brda granatirali igralište na kojem se tada održavao tradicionalni prvosvibanjski nogomentni turnir. U spomen na poginule, veterani tog kluba već 23. godinu organiziraju komemorativnu svečanost i memorijalni nogometni turnir “1, svibnja 1995”. Vijenci su također položeni uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred mjesne škole u Novom Pračnu.H

Vojna lekcija srbima za sva vremena!

VIDEO 23 godine od Bljeska: Akcija je počela u 5:30, većina srpske vojske razbijena je u dva dana…Srbi su tada granatirali civilne objekte i gradove u znak odmazde, što je teški ratni zločin!

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.