U sklopu pripreme za Stepinčevo u Krašić dolaze biskupi Josip Mrzljak i Vlado Košić

06.02.2022. 10:24:00

Devetodnevnom pripremom, od 1. do 9. veljače 2022., vjernici župe Presvetog Trojstva u Krašiću pripremaju se za Stepinčevo 2022. Devetnica je duhovna priprema za proslavu Stepinčeva, ali i zahvala dragom Bogu za dar života blaženog Alojzija Stepinca.
Svaki dan priprave u župnoj crkvi slavi se sveta misa u 18 sati, a prethode joj pobožnosti – križni put s bl. Alojzijem Stepincem na otvorenom ispod župne crkve na prostoru križnog puta, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom ili molitva krunice BDM s početkom u 17 sati. 

Biskupi Košić i Mrzljak u Krašiću

U sklopu Devetnice, u nedjelju 6. veljače u 18 sati u župu Presvetog Trojstva doći će dvojica biskupa, nekadašnji pomoćni zagrebački biskupi, mons. Josip Mrzljak i mons. Vlado Košić. Prije točno 23 godine, 6. veljače, njih su dvojica zaređena za biskupe. Tada će biti ponešto izmijenjeni raspored. U 16 sati bit će pobožnost križnog puta, a u 17 sati bit će promocija nove knjige koju je izdao postulator bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja. 

Predstavljanje knjige o biskupu Dragutinu Nežiću

U nedjelju, 6. veljače 2022. u 17 sati bit će predstavljena knjiga mons. dr. Jurja Batelje, postulatora bl. Alojzija Stepinca, o biskupu Dragutinu Nežiću, velikom svjedoku i promicatelju svetosti kardinala Stepinca. Taj porečko-pulski biskup inače je rođeni Jaskanac.

Stepinčevo – četvrtak, 10. veljače 2022.

Na samo Stepinčevo bit će tri euharistijska slavlja.
Prva sveta misa bit će ujutro u 8 sati, a predslavit će je preč. Branko Fresl, rektor katedrale sv. Tereze Avilske u Bjelovaru i župnik istoimene župe.
Središnje euharistijsko slavlje u 10.30 predslavit će predsjednik HBK-a, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić. Ovo slavlje moći će se pratiti i preko Laudato TV.
Stepinčevo će završiti zahvalnom svetom misom u 17 sati koju predslavi o. Marko Glogović, župnik u Sveticama i voditelj Udruge „Betlehem“.

Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca

Uz sudjelovanje u programu Devetnice hodočasnici mogu posjetiti obnovljeni Spomen-dom bl. Alojzija Stepinca. Velika je prednost to što hodočasnici mogu ući u stari župni dvor i biti dionici te povijesti, biti dio mjesta gdje je živio naš dragi Kardinal, mučenik Alojzije Stepinac. Mogu doći i u njegovu sobu, u ured gdje je pisao propovijedi, u sobu gdje se pripremao za misu, a u spavaćoj sobi mogu vidjeti i krevet na kojem je preminuo. Uz te dvije sobe kardinala Stepinca, imamo i sobu župnika Josipa Vranekovića, a od ove godine postoje i spomen-sobe naših dragih časnih sestara Služavki Malog Isusa.

Biblioteka i suvenirnica bl. Alojzija Stepinca

U prizemlju Spomen-doma je i nova biblioteka bl. Alojzija Stepinca gdje hodočasnici mogu nabaviti mnoge naslove čiji je izdavač Postulatura bl. Alojzija Stepinca u proteklih 30 godina.

Prijenos preko Laudato obiteljske televizije

Oni koji u pandemijskim okolnostima nisu u mogućnosti doći u Krašić, dio Devetnice, promociju knjige i sâmo Stepinčevo mogu pratiti i na Laudato obiteljskoj televiziji.
Prijenos uživo na Laudato:
– nedjelja, 6. veljače 2022. – od 17 do 19 sati – promocija knjige i sveta misa
– srijeda, 9. veljače 2022. – od 18 do 19 sati
– četvrtak, 10. veljače 2022. – od 10.30 do 12 sati

Župa Krašić i mjesto čašćenja bl. A. Stepinca

Raspored sv. misa:
– nedjeljom: 8 i 11 sati
– radnim danom: ponedjeljak, utorak, četvrtak i subota – 7.30 sati
Srijeda i petak:
Klanjanje: u 17 sati (zimsko računanje vremena); u 18 sati (ljetno računanje vremena)
Sveta misa: u 17.30 sati (zimsko vrijeme); u 18.30 sati (ljetno vrijeme). Posjet obnovljenom spomen-domu bl. Alojzija Stepinca:
– prema najavi ili nedjeljom nakon svetih misa.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ak/Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.