U Sloveniji uhićen zapovjednik naoružane paravojske

06.09.2018. 13:45:23

Slovenska policija jutros je privela dvije osobe zbog kaznenog djela pokušaja nasilne promjene ustavnog poretka te zemlje. Radi se o reakciji na nedavnu akciju paravojnih postrojbi pod zapovjednikom i ekstremnim desničarom Andrejem Šiškom. Podsjetimo, krajem prošlog tjedna su se na društvenim mrežama pojavili snimci o postrojavanju straže, a na kojima se vide deseci zamaskiranih muškaraca, od kojih neki u rukama imaju puške ili sjekire. Uhićen osnivač “štajerske straže” Osnivač “štajerske straže” Andrej Šiško iz Maribora, nekadašnji vođa navijača mariborskih Viola koji se predstavlja kao ekstremni desni političar i “štajerski domoljub”, izjavio je u utorak da većina policijskih djelatnika simpatizira njegovu inicijativu o uspostavi lokalnih paramilitarnih odjela koji bi između ostalog, kako navodi, štitili granicu od migranata. No čini se da slovenska policija njegovo postrojavanje naoružanih desničara nije gledala s naročitim simpatijama, jer je Šiško jutros uhićen, piše Index.hr. Policija pretražuje niz kuća Slovensko Ministarstvo unutarnjih poslova je, naime, objavilo kako su jutros uhićene dvije osobe koje su pritvorene zbog kaznenog djela pokušaja nasilne promjene ustavnog poretka Slovenije. Među uhićenima je, po svemu sudeći, i sam Andrej Šiško. Policija je objavila da se u akciji pretražuje niz kuća prema nalogu koji je izdalo tužiteljstvo u Mariboru./HMS/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.