U Smokvici na Korčuli sedmodnevna žalost zbog nesreće u kojoj su poginula 3 mladića

02.01.2022. 18:14:00

Noćas u 00.45 na dionici ceste D-118 Vela Luka-Blato dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su smrtno stradala tri mladića. 

U vozilu su bila još dva mladića u dobi od 22 i 24 godine.

Od zadobivenih ozljeda sva tri mladića poginula su na mjestu.

Policija je obavila očevid kojim je utvrđeno da nitko od poginulih tijekom vožnje nije bio vezan.

Tijela stradalih mladića prevezena su na Odjel patologije dubrovačke bolnice.

Kako se neslužbeno doznaje, alkohol nije uzrok tragedije. Sva tri mladića su iz Smokvice, malog mjesta koje ovakvu tragediju ne pamti.

Riječ je o uzornim mladićima, dvojica od njih bili su članovi lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

– Danas je Hrvatsko vatrogastvo zavijeno u crno. U teškoj prometnoj nesreći na Korčuli poginula su tri mladića. Poginula su dvojica kolega iz DVD-a Smokvica. Ovim putem izražavamo duboku sućut obiteljima stradalih i njihovim kolegama. Počivajte u miru, braćo po vatri, stoji u objavi na stranici Vatrogasci – Oni su naši heroji.

Jedan od poginulih bio je aktivni nogometaš lokalnog nogometnog kluba.

Do prometne nesreće je došlo kada je 19-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom dubrovačke registrarske oznake, krećući se iz Blata u smjeru Vele Luke, zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (nepregledan zavoj, mokar kolnik, smanjena vidljivost) izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo s kolnika i udarilo u stablo. 

– Morem bude svaka kap kad do mora stigne, tako i duša bude Bog kad se k Bogu digne, objavili su o tragično poginulom Korčulaninu.

U mjestu su zastave na pola koplja, a tuga i žalost za trojicom mladih otočana osjeća se na svakom koraku ne samo u Smokvici nego i na cijelom otoku Korčuli.

U Smokvici će zbog ove tragedije proglasiti sedmodnevnu žalost.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: mt/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.