U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA ŽUPE LIŠANE OSTROVIČKE i 22. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

13.07.2013. 09:31:51


13-7-2013- 9-01-38

U SPOMEN NA 30 ŽRTAVA DOMOVINSKOG RATA ŽUPE LIŠANE OSTROVIČKE i 22. obljetnicu PROGONSTVA ŽITELJA

pozivamo Vas da svojim koracima podržite

MOLITVENU HODNJU

„KORACIMA NADE U ISTINU“

BULIĆ-VUKŠIĆ-LIŠANE OSTROVIČKE

srijeda  17.07. 2013.g

Polazak: 17 h  kod spomen obilježja Željka Čubrića u Buliću

Dolazak:20 h Lišane Ostrovičke,

 Sveta misa za poginule branitelje i ubijene civile iz Domovinskog rata služit će se u crkvi sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim.

 U organizaciji Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ petu godinu za redom se obilježava 17.07. kao datum stradanja prvih hrvatskih žrtava srpskih topničkih granata (fra Mile Mamić i Josip Žulj –prvi hrvatski redarstvenik, poginuli su 17.07.1991. u dvorištu crkve sv.Nikole Tavelića).

Prisjećamo se i 22. obljetnice progonstva žitelja župe Lišane Ostrovičke s posebnim pijetetom prema onima koji se nikada nisu vratili svojim kućama.

U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja i ubijeno je 16 civila (uz još 2 mučki ubijenih civila iz Lepura-župa Perušić), svi žitelji su bili prognani, sve kuće zapaljene, a crkve minirane i srušene do temelja.

Molitvenom hodnjom želimo hrvatskim žrtvama poručiti da ih se sa poštovanjem sjećamo i da su njihovi životi temelj hrvatskog  društva na kojima gradimo budućnost i zalažemo se za mir.

Program započinje u 17:00 sati ispred spomen obilježja prvog poginulog branitelja 113. šibenske brigade Željka Čubrića u Buliću nošenjem križa i molitvom Marijinog križnog puta.

Hodnja obuhvaća dionicu od 12 kilometara, od Bulića do Vukšića, uz crkvu Sv.Kate do župnog groblja Sv.Mihovila gdje će se moliti odrješenje za poginule hrvatske branitelje i civile.

S početkom u 20:00 h u crkvi Sv.Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovačkim služit će se  Sv. misa u čast i spomen poginulima u Hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu.

Osim Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“ u organizaciji molitvene hodnje sudjeluju: Općina Lišane Ostrovičke, MO Bulić, MO Vukšić, KUD „Vukšić“, KUD „Sv.Nikola Tavelić“, DVD Lišane Ostrovičke, MO Lepuri, te Općina Pirovac.

Udruge „Žene u Domovinskom ratu-Zadar“

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.