U nedjelju 21. vojno-redarstveno hodočašće u Mariji Bistrici

04.10.2013. 07:36:21

U nedjelju, 6. listopada 2013., u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici održat će se 21. vojno-redarstveno hodočašće održati će se 6. listopada 2013. u nacionalnom marijanskom svetištu u Mariji Bistrici Uz vojnike i policajce hodočašću će se priključiti i hrvatski branitelji. Prema procjeni organizatora, očekuje se dolazak oko 2000 vojnika, 1500 branitelja i oko 500 policajaca. Koncelebriranu svetu misu, s početkom u 11 sati, predslavi mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit, a  Križni put, s početkom u 15 sati, nagovor na križnom putu izreći će vojni ordinarij u Bosni i Hercegovini Tomo Vukšić Očekujemo dolazak visokih crkvenih, političkih, vojnih i policijskih dužnosnika. U povodu 21. vojno-redarstvenog hodočašća, prigodnom porukom oglasio se biskup Juraj Jezerinac. „Pred nama je i naše nacionalno hodočašće Hrvatske vojske i policije u Mariju Bistricu. Proživljeno iskustvo daje nam za pravo misliti da će i ovogodišnje hodočašće biti na duhovno obogaćenje mnogih osoba koji će u njemu uzeti učešće. Utječemo se našoj nebeskoj majci za zagovor kako bismo služili dobru svakog čovjeka i cijele društvene zajednice. I zahvaljujemo za već primljena dobra. Hodočastite kao vojnik ili policajac, kao vjernik u Mariju Bistricu, u Svetište naše duhovne i nacionalne povijesti. Tu su vjernici stoljećima tražili i nalazili spoznaju samih sebe, Boga i njegovih putova. Ovo sveto mjesto sa svojim svetinjama nudi lijek mira. Ovdje možete, na koljenima vjere, razmijeniti koju riječ o svojem stanju duha s onom koju nazivamo "fidelissima mater" – "najvjernija Majka". Recite joj posve otvoreno gdje ste nagriženi. Ona će Vas čuti i ponuditi milosno svjetlo. Ovdje možete ući u pomirenje s Bogom i s ljudima. Bog će Vam ovdje udijeliti oprost i tako uspostaviti s Vama odnos kroz koji Vam dolazi život. Osim mira, ova vam Djevica nudi i svoju zaštitu, kojom ćete sačuvati Vašu sigurnost da niste prepušteni svojoj nemoći. Ovdje Vam se nudi stol na kojemu se nalazi hrana Života. Ta hrana je sami Bog koji je sav u Riječi koju ćete čuti i u kruhu kojeg ćete blagovati. Tu hranu nitko Vam ne može dati, niti je od koga tražite. On je tu takav upravo zbog Vas. I samo Vi opravdavate takvu njegovu prisutnost i ponudu. Budite u vjeri s drugima zajedno i iskusit ćete ljepotu Crkve. Molite, radujte se i slavite Boga. Zadržite ponos“, stoji u prigodnoj poruci mons. Jezerinca. M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.