U subotu 25. tradicionalni memorijalni planinarski pohod „Fokinom stazom 1991.“

17.12.2021. 16:06:00

Planinarsko društvo Psunj poziva na 25. tradicionalni memorijalni planinarski pohod „Fokinom stazom 1991.“ posvećen pokojnom članu Društva Marijanu Kulhaviju - Foki koji je poginuo u četničkoj zasjedi 29. prosinca 1991. godine u sjevernim pakračkim vinogradima sa suborcima Ivanom Bedekovićem, Antom Ćurićem, Franjom Gašparom, Draženom Hudecom, Željkom Novoselom i Darko Perošem. 

Pohod će biti održan u subotu, 18. prosinca s početkom u 10 sati, a sudionici će se moći prijaviti istoga dana od 9 sati ujutro ispred Turističke zajednice Grada Pakraca (Ulica Hrvatskih Velikana 3) na info pultu PD Psunj.

U 10 sati počinje pohod uobičajenom trasom kroz ulice Josipa Juraja Strossmayera i Ivana Gundulića prema ulici Sv. Roka na kraju koje će kod spomen-obilježja biti položeni vijenci i odana počast poginulim braniteljima. Potom slijedi uspon preko sela Kraguj i planinarskog odmorišta Tromeđa prema planinarskom domu Omanovac gdje će sudionici pohoda moći besplatno objedovati planinarski grah i družiti se uz živu glazbu.

Organizirani povratak u Pakrac bit će u 16 sati, nakon okupljanja planinara ispred planinarskog doma Omanovac.

Pogibija Marijana Kulhavija – Foke - Braniteljski

Izvor: Compas

Izvorni autor: Compas/Foto. fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.