U subotu četvrti Hod za život u Zagrebu, nastupa Thompson

22.05.2019. 13:45:47

Pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” u Zagrebu će se u subotu održati četvrti Hod za život. Sve će započeti u 10 sati okupljanjem na Zrinjevcu, a završiti na Trgu sv. Marka gdje će biti organiziran prigodan program. Na današnjoj konferenciji za novinare objavljeno je kako će se kolona kretati rutom: Zrinjevac- Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka. Koordinator Hoda za život u Zagrebu Filip Đekić kazao je kako će policija iz Ćirilometodske ulice udaljiti automobile kako bi bila prohodna za sve sudionike. Najavio je da će, uz policiju i prometno redarstvo, kolonu osiguravati stotinjak njihovih redara. Organizatori kažu kako očekuju ‘sudjelovanje jako puno pljudi i obitelji s malom djecom’. Pozvali su ljude da donesu transparente koji slave život i obitelj te nacionalne zastave, a u koloni neće biti dopuštene zastave i transparenti sa stranačkim obilježjima. “Ovo je hod za život, obitelj i Hrvatsku kojim prvenstveno želimo dati glas onima čiji glas ne možemo čuti, a to su nerođena djeca. Isto tako želimo pružiti podršku i reći da je svaki čovjek dragocjen, svako dijete, muškarac, žena i obitelj”, rekao je Đekić i na novinarsko pitanje jesu li i političari dobrodošli na Hodu, kazao kako su svi dobrodošli. Koordinatorica Hoda za život u Zagrebu Magdalena Krpina Zdilar najavila je kako će na Markovom trgu biti postavljena pozornica, a na Katarininom trgu video-zidovi, gdje će ostatak sudionika moći pratiti program s obzirom da je na Markovom trgu dopušteno 1500 ljudi. “Ove godine nam je drago da nam je nekoliko pjesama poklonio Marko Perković Thompson, a u Zadru će to isto napraviti poznati klapski pjevač Tomislav Bralić”, kazala je Krpina Zdilar. Potvrdila je kako će Thompson nastupiti. Na upit zašto se Hod održava na dan predizborne šutnje, Krpina Zdilar je kazala da se svake godine održava zadnji ili predzadnji vikend u svibnju te odbacila tvrdnje da postoje skriveni razlozi budući da mnogi istaknuti političari sudjeluju u koloni. “Nama je jedini cilj podrška životu od začeća do prirodne smrti”, dodala je te kazala kako je Hod financiran prodajom majica. “Imamo i donacije od različitih udruga, no za to su sve velikom većinom zaslužni naši volonteri”, zaključila je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.