U subotu se obilježava 25. obljetnica zaustavljanja tenkova u Pologu

06.05.2016. 11:42:47

7. SVIBNJA 1991. Svi Hrvati iz Hercegovine koji su stali pred JNA tenkove pokazali su izuzetnu nacionalnu svijest, hrabrost i spremnost na žrtvu u obrani svojih stoljetnih ognjišta i svih drugih hrvatskih nacionalnih interesa, stoji u priopćenju U povodu 25. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu koja su obilježava sutra, 07. svibnja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR-HB Mostar uputila je priopćenje koje prenosimo u cijelosti. "Dan 7. svibnja 1991. godine, mi, hrvatski domoljubi, slavimo kao dan početka organiziranog otpora velikosrpskoj agresiji, dan kada se hrvatski narod, goloruk i nenaoružan, suprotstavio mnogobrojnijem i nadmoćnijem velikosrpskom agresoru koji je imao u planu blokirati zapadnu i južnu Hercegovinu te stvoriti preduvjete za uvođenje snaga JNA iz pravca Banja Luka - Donji Vakuf - Kupres - Mrkonjić Grad - Drvar - Livno u cilju nastavka daljnjih borbenih djelovanja, presijecanja Dalmacije na tri dijela te pokretanja realizacije tzv. plana 'RAM'. Nakon 'krvavog Uskrsa' na Plitvicama, 7. svibnja 1991. skinuo je sve maske bratstva i jedinstva i AVNOJ-evske Jugoslavije i svakome je postalo jasno kako je JNA u funkciji velikosrpskih nacionalnih interesa koja područje Bosne i Hercegovine planira iskoristiti kao prostor preko kojeg će se izvoditi borbene i logističke aktivnosti za vojnu okupaciju Republike Hrvatske, ali i okupaciju prostora na kojima stoljećima žive Hrvati Bosne i Hercegovine. Svi Hrvati iz Hercegovine koji su 7. svibnja 1991. stali pred JNA tenkove pokazali su izuzetnu nacionalnu svijest, hrabrost i spremnost na žrtvu u obrani svojih stoljetnih ognjišta i svih drugih hrvatskih nacionalnih interesa, pokazujući jasno kako su svjesni da se bez žrtve i oružane borbe neće moći obraniti od velikosrpske agresije, što se i obistinilo u godinama koje su nastupile nakon toga. Povodom 25. obljetnice zaustavljanja tenkova u Pologu upućujemo čestitke svim sudionicima hrvatskog otpora u Pologu i nadamo se kako će ovaj datum biti velikim slovima upisan u hrvatsku povijest kako bi budući naraštaji hrvatskog naroda iz njega crpile vrijednosti za iskušenja koja će imati u budućnosti", navode u priopćenju. [video width="320" height="240" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Hercegovacki-Hrvati-tijelima-zaustavljaju-JNA-tenkove-Polog.mp4"][/video]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.