U tijeku je izricanje presude Karadžiću: Ostaje li u zatvoru?

20.03.2019. 14:49:33

PRATITE UŽIVO NA 24SATA Žalbeno vijeće Haškog suda zločincu Radovanu Karadžiću može dosuditi doživotni zatvor, 40 godina zatvora, smanjiti kaznu, ali i pustiti ga na slobodu 14.22 - Što se tiče zapovjedi za granatiranje Sarajeva, sudac kaže da je Karadžić ponudio samo alternativnu interpretaciju događaja bez da je dokazao pogrešku Vijeća pri prvoj presudi. 14.20 - Žalbeno vijeće odbilo je sve Karadžićeve prijedloge tima obrane Radovana Karadžića. 14.19 - U slučaju granatiranja Sarajeva Karadžić nije uspio dokazati pogrešku Vijeća isto kao i u slučaju napada na tržnicu Markale tijekom kojeg je poginulo 67 ljudi. 14.15 - Žalbeno vijeće zaključilo je kako je prekršeno pravo na obranu jer Karadžić nije bio prisutan tijekom posjeta na mjesta zločina. U svim ostalim dijelovima, nije prekršeno pravo. Sudac kaže da obrana nije pokazala da je prvostupanjsko Vijeće pogriješilo u svojoj presudi. - Karadžić u žalbi navodi samo svoja neslaganja sa zaključcima prvostupanjskih Vijeća, rekao je Joensen. 14.11 - Sudac Vogn Joensen odbio je dio tvrdnji Radovana Karadžića koji je tvrdio da je suđenje 'nepravedno'.
Danny Kemp @dannyctkemp

Karadzic in court as judgment starts. That familiar swept-back mane of now white-hair. Glasses on, impassive expression

Danny Kemp @dannyctkemp

Judge summing up case - says Karadzic was convicted of genocide for attempting to 'eliminate Muslims' from Srebrenica

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Danny Kemp
14.07 - Počelo je izricanje presude Karadžiću. 14.06 - Završnu presudu suda u Haagu iščekuje ispred sudnice i Fikret Alić, čija je fotografija u ratnom zarobljeništvu bosanskih Srba iz 1992. završila i na naslovnici "Timea"
Merle Tilk@merletilk

1992 wurde Fikret Alic in das Lager Trnopolje gebracht. Dort lichtete ihn das ab. Heute forderte er, dass auch diese Vergehen in bosnischen Gemeinden als Völkermord eingestuft & dafür verurteilt wird.

See Merle Tilk's other Tweets
13.59 Policija u Haagu maknula je transparent ispred suda na kojem je pisalo "Radovan Karadžić = Adolf Hitler"
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Balkan Insight@BalkanInsight

Police in The Hague have removed part of a banner outside the court which compared Radovan Karadzic to Adolf Hitler. The banner which was hung by the Bosnian Anti-Dayton group now just says “Radovan Karadzic – Genocide”. Follow our live blog for updates: https://bit.ly/2U0v86x 

See Balkan Insight's other Tweets
13.53 Srbijanski list Espreso prenosi kako se ratni zločinac Radovan Karadžić prije sudske odluke ispovijedio pravoslavnom svećeniku Vojislavu Bilbiji i da je uvjeren da će biti oslobođen krivnje. - Radovan je svih ovih dana bio vidno raspoložen. Šalio se i pjevao, svima je govorio kako će uskoro ići kući kao slobodan čovjek - otkriva izvor Espresa. 13.47 Prema istraživanju Al Jazeere, svega 15 posto Srba u BiH smatra Radovana Karadžića ratnim zločincem iako na duši nosi više od 8000 muškaraca i dječaka samo iz Srebrenice
Ismail Ćidić@ismailcidic

Only 15% of Serbs in Bosnia consider Radovan as a war criminal. The others, including the political elites, glorify his legacy. Do not get ever surprised if the new karadzics reappear. We have warned you.

See Ismail Ćidić's other Tweets
13.43 Kratki video koji podsjeća zašto je Radovan Karadžić u ožujku 2016. osuđen na 40 godina zatvora zbog ratnog zločina kruži društvenim mrežama...
Embedded video
Erman Yüksel@eyuksel

A UN court will deliver its judgment in former Bosnian Serb leader Karadzic’s appeal of his convictions for genocide and other crimes for masterminding atrocities during the Bosnian war. All day special coverage Wednesday on @trtworld

19 people are talking about this
13.38 Nepoznati muškarac pojavio se pred zgradom suda u Haagu sa srpskom zastavom, ali nakon negodovanja okupljenih morao je otići, javlja N1. Poručio je da će se vratiti...
View image on TwitterView image on Twitter
Zvonko Komsic@zvonko_komsic

Uoči izricanja presude i ove slike ispred Suda. @N1infoSA

See Zvonko Komsic's other Tweets
13.07 N1 javlja kako se transparent još uvijek nalazi ispred zgrade suda u Haagu, a neizvjesno je i hoće li ga policija uopće ukloniti. 13.00 Novinari i predstavnici udruga žrtava počeli su polako ulaziti u sudnicu. Sve je spremno za izricanje presude u 14 sati. Obrazloženje presude će trajati sat i pol.  
Ugrađeni videozapis
BIRNBiH@BIRN_BiH

Denis Džidić, urednik @BIRN_BiH uživo iz : "Sve je spremno za izricanje presude Karadžiću, predstavnici udruženja žrtava i novinari su počeli da ulaze u sudnicu, presuda će trajati oko sat, sat i po"

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce BIRNBiH
12.58 Nura Alispahić, majka kojoj su ubijena dva sina: "Očekujem da ga osude doživotno, to je zaslužio, sve nam je pobio".
Ugrađeni videozapis
BIRNBiH@BIRN_BiH

Nura Alispahić, majka kojoj su ubijena dva sina: "Očekujem da ga osude doživotno, to je zaslužio, sve nam je pobio"

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce BIRNBiH
12.56 Bivši haaški tužitelj Geoffrey Nice rekao je kako će Karadžić vjerojatno biti osuđen na doživotni zatvor.
Balkan Insight@BalkanInsight

British barrister Geoffrey Nice said he thought Radovan Karadzic is likely to be convicted and sentenced to life imprisonment. He told us: “If there are no appeals favourable to Karadzic, then we can expect to see a life sentence." For our live stream: https://bit.ly/2U0v86x 

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce Balkan Insight
12.43 Nedžad Avdić, preživio je strijeljanje u Petkovcima: "Očekujem da će biti osuđen doživotno".
Ugrađeni videozapis
BIRNBiH@BIRN_BiH

Nedžad Avdić, preživio strijeljanje u Petkovcima: "Očekujem da će biti osuđen doživotno"

Pogledajte druge tweetove korisnika/ce BIRNBiH
12.40 Šuhra Malić, majka koja je izgubila dva sina, Fuada i Suada, u Potočarima: "Trebali su ga dovesti ovdje, i njega i Mladića, da mu majke sude.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.