U Tounju otkriveno spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima

06.09.2020. 11:02:00

„Ovim činom odajemo počast našim poginulim vitezovima, ali ujedno ostavljamo spomen budućim naraštajima na žrtvu koju smo podnijeli u obrani i oslobađanju naše domovine,“ kazao je ministar Medved

U predjelu Vrtača u općini Tounj u subotu, 5. rujna 2020. otkriveno je spomen-obilježja četvorici poginulih hrvatskih branitelja, pripadnika 143. brigade HV Ogulin, a uz obitelji poginulih hrvatskih branitelja bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, načelnik općine Tounj Ivica Sopek predstavnici Hrvatske vojske i braniteljskih udruga te brojni mještani.

U svom obraćanju ministar Medved zahvalio je Udruzi udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na čelu s predsjednicom Mirom Rumenović što su inicirale podizanje spomen-obilježja, čiju je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

„Ovim činom odajemo počast našim poginulim vitezovima, ali ujedno ostavljamo spomen budućim naraštajima na žrtvu koju smo podnijeli u obrani i oslobađanju naše domovine,“ kazao je, istaknuvši da nas njihova žrtva obvezuje i povezuje.

„Ministarstvo hrvatskih branitelja i nadalje će promicati vrijednosti Domovinskog rata. To je naša dužnost, ali i naš trajni zalog – zbog očuvanja naše prošlosti i za našu bolju budućnost,“ poručio je ministar Medved.

Milan Božičević, Franjo Pribanić, Josip Pribanić i Zlatko Rumenović stradali su prilikom odlaska na bojišnicu u ljeto 1992. godine. Spomen-obilježje s njihovim imenima otkrili su ministar Medved i sin poginulog hrvatskog branitelja, blagoslovio ga je župnik Tounja Josip Štefančić, a potom je služena misa za poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja.

Slika /FOTOGRAFIJE/2020/Vrtaca_spomenik/IMG-20200905-WA0021.jpgSlika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.