U Trpinji privedeno više osoba zbog sumnje za ratne zločine

11.07.2013. 13:46:09

11.7.2013

Jutros je u Trpinji kod Vukovara privedeno više osoba zbog sumnje da imaju veze s ratnim zločinima počinjenim krajem 1991. Policija ne želi ništa službeno reći, ali u Tripnji, selu s većinskim srpskim stanovništvom doznajemo kako je od jutros privedeno desetak osoba. Žena čiji je rođak među odvedenima, kaže kako je policija tražila "neke popise i zapisnike, ali nisu ništa pronašli" i rekli su da ih odvode na informativni razgovor. Dodaje kako su Trpinjani uplašeni i uznemireni, a to se vidi i na ulici, no, ljudi uglavnom ne žele ništa govoriti što se od jutros zbiva u njihovom mjestu nadomak Vukovara. Čak su neki bili i neljubazni pa nam je jedan, na pitanje gdje je Perlićeva ulica jer je i tu netko odveden, odbrusio "imate navigaciju pa se snađite". Akciju uhićenja provodi policija PU osječko-baranjske uz asistenciju policije PU vukovarsko-srijemske. Kažu da je bilo dosta civilnih automobila i policajaca u civilu, ali na ulazima u Trpinju vidljive su ophodne prometne policije. >>Sutra presuda Petru Ćiriću za ratni zločin na Ovčari Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.