U Veloj Luci okupljaju se poznati uoči koncerta posvećenom Oliveru Dragojeviću

29.07.2020. 17:53:00

Prošle su dvije godine otkako nas je napustio velikan hrvatske glazbene scene, Oliver Dragojević, a u sjećanju na njegovo bogato glazbeno nasljeđe i ove godine u Veloj Luci održat će se koncerti i manifestacije 'Trag u beskraj - Sjećanje na Olivera'. 

Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, no sjećanje na njega neosporno živi kroz njegova djela i ljude koji će i ove godine na razne načine sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo.

S ciljem očuvanja njegovog bogatog naslijeđa, cijeli tjedan u Veloj Luci održavaju se razna događanja, a vrhunac ovogodišnje manifestacije bit će večerašnji veliki koncert, koji će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa. Na tom koncertu nastupit će dugogodišnji Oliverovi suradnici i prijatelji: Nina BadrićPetar GrašoPetar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, a sve pod vodstvom producenta Ante Gele.

U Veloj Luci ovih dana otvorena je izložba 'Oliver u Luci/Luka u Oliveru' autorice Rade Dragojević Ćosović, posvećene Oliveru, a večeras će, prije velikog koncerta, Zlatko Gall predstavit knjigu posvećenu Oliveru Dragojeviću - 'Trag u beskraj'. Uoči druge godišnjice Oliverove smrti, u mjestu će se polagati vijenci te će se održati misa i recital u crkvi.

- Za mene je velika čast biti dio te priče. Meni nije to samo koncert, to je puno uspomena, cijelo djetinjstvo, ljetovanja, zezancije, tuge i sriće... jednostavno me sve veže za ovaj koncert koji će, siguran sam, biti prepun emocija iz pjesme u pjesmu...rekao je Petar Dragojević uoči priprema za večerašnji koncert Oliveru u čast.

U našoj fotogaleriji pogledajte neke od fotografija koje su obilježile Oliverovu karijeru i život, od samih glazbenih početaka do pogreba kakav grad Split, a ni cijela Hrvatska ne pamte.

image
 Vojko Bašić/Hanza Media

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izvorni autor: PSD/Foto: Tom Dubravec/Hanza Media

Autor: