'U Vukovar su mnogi političari došli da bi vidjeli nerede'

23.11.2014. 16:42:15

'Ne opterećujem se novcem, draže mi je da se sa svojim prijateljima i branioteljima držim zajedno. Živim i danas kao normalan čovjek. Predsjednik Republike me proziva da dajemo minimalnu plaću. U mojoj tvrtki je prosjek plaća među najvećima u zaštitarskom biznisu. Plaće su redovite, konkretno 3400 kuna, uz božićnice', rekao je predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm u emisiji 'Nedjeljom u dva' 'Nakon nesreće prilikom padobranskog skoka, morao sam u mirovinu. Odlučio sam osnovati zaštitarsku firmu i ovom prilikom zahvaljujem prijateljima, djelatnicima i partnerima što tvrtka ima više od 1000 zaposlenika', dodao je o svojoj tvrtki Klemm. Komentirajući Kolonu sjećanja u Vukovaru, odnosno komentare da su mu neki zamjerili postojanje jedne kolone, Klemm je rekao da je bitno tko govori. 'U Vukovar su mnogi političari došli da bi vidjeli nerede, u Vukovar moramo dolaziti ponizno', istaknuo je Klemm. Klemm kaže da nije imao drugog izbora nego pomoći prosvjednicima u Savskoj. Objasnio je da želi natjerati administraciju da počne raditi. Rekao je da ministar Matić nije riješio probleme branitelja i zato mora otići zajedno sa zamjenicom i pomoćnikom. 'Nećemo se maknuti iz Savske zbog njihovog nerada i nebrige. To su stvari koje su se nakupile u tri godine. Ako se ne budemo bunili, opet će nam doći zakon u kojem ne sudjeluju branitelji. Sad se radi zakon u kojem sudjeluje Documenta. Hvala im što se brinu za civilne žrtve, ali tko se brine o braniteljima', upitao je. Na pitanje zbog čega nisu prosvjedovali kad je HDZ-ova vlada izručila Antu Gotovinu ili zbog privatizacije Ine Klemm je odgovorio da tada nije bio predsjednik udruge. 'Hrvatski branitelji su legalisti i vjerovali smo u pravdu', kazao je. Upitn zbog čega je stalno u vojnoj odori i kakvu poruku time šalje Klem je odgovorio: 'Odoru nam nemojte uzimati. Da ste vi bili u odori onda bi je i vi nosili' pojasnivš i da to što on nosi nije službena odora nego dijelovi odore koji se mogu kupiti i u vojnim shopovima i nisu zabranjeni. 'U srcu branitelja nema mržnje. Zamislite koliko ljubavi je bilo u ovom srcu da brani svoju domovinu. Kad bi branitelji imali svoja prava tad mi se sigurno ne bunili. Ne tražimo ništa što nije u zakonu', poručio je Klemm. Na pitanje tko se danas u Hvatskoj bori za jugoslavensku ideju Klemm nije direktno odgovorio, ali je optužio Milanovića da je Domovinski rat nazvao građanskim ratom. Klemm nije želio izjaviti koga favorizira u utrci za predsjednika, te naveo da ga politika ne zanima već da će boriti za interese hrvatskih branitelja i građana. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.