U Vukovaru postavljene sve ploče, zamijenili su i razbijene

04.09.2013. 09:42:44

Svaku od ploča čuva oko 30-tak interventnih policajaca pod punom spremom koji su i okruženi čeličnim ogradama. U grad su navodno poslani i vodeni topovi iz Zagreba

U Vukovaru su u srijedu ujutro postavljene sve dvojezične ploče, čak i na mjestima na kojima su ih prosvjednici u ponedjeljak ujutro razbili. Ploče se sada nalaze na Policijskoj postaji, na Poreznoj upravi, na zgradi HZZO- i HZMO-a, na zgradi Carine i graničnog prijelaza, Centru za socijalnu skrb i Državnoj upravi. Svaku od ploča čuva oko 30-tak interventnih policajaca pod punom spremom koji su i okruženi čeličnim ogradama. Stječe se dojam da u Vukovaru trenutno ima više policije, pristigle iz svih krajeva Hrvatske, nego što ima stanovnika. Neslužbeno se doznaje da je tijekom utorka iz Zagreba poslano desetak vodenih topova u Vukovar te da su na službu 'dignuti' i oni pripadnici interventne policije koji su bili na godišnjem.

Policija se priprema za nerede u petak zbog utakmice?

Obzirom da je jučer preko tisuću prosvjednika imalo miran mimohod kroz Vukovar jer se nisu željeli sukobljavati s daleko brojnijom policijom radi sigurnosti prosvjednika, malo je vjerojatno da će današnje okupljanje članova i simpatizera Stožera za obranu hrvatskog Vukovara završiti drugačije. Nagađa se da se policija zapravo priprema za eventualne nerede u petak kada se treba održati nogometna utakmica kvalifikacija između Hrvatske i Srbije u Beogradu. U Vukovaru je i tijekom jučerašnjeg dana pristigao veći broj raznih navijačkih skupina koji su se do noći okupljali u gradskim kafićama i pjevali navijačke i domoljubne pjesme. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.