U ZADNJI TREN OSUJEĆEN TERORISTIČKI UDAR NA BOŽIĆNI SAJAM U SALZBURGU!

20.12.2016. 18:34:41

ČLAN TERORISTIČKE ORGANIZACIJE U ZADNJI TREN OSUJEĆEN TERORISTIČKI UDAR NA BOŽIĆNI SAJAM U SALZBURGU! U prihvatnom centru za azilante uhitili Marokanca koji je planirao napade Austrija je uhitila 25-godišnjeg tražitelja azila iz Maroka pod sumnjom da je planirao napad za blagdane u Salzburgu, objavilo je u utorak austrijsko tužiteljstvo. Pretragom prihvatilišta za azilante u gradu Fuschl-am-Seeu, gdje je živio, u ponedjeljak nisu pronađeni "nikakvi materijali potrebni za napad", navodi se u priopćenju. No, ne može se isključiti da nije planirao napad, dodao je glasnogovornik tužiteljstva.
Marokanac je formalno optužen da je član nespecificirane "terorističke organizacije". Ugledni njemački list Focus navodi da je planirao napasti tamošnji božićni sajam, no nije poznato kojom metodom. Kod njega su našli manju količinu droge i nekoliko mobitela te oko 8.000 eura u kešu. Austrija je rasporedila policijska pojačanja na popularnim javnim mjestima i pojačala druge mjere sigurnosti nakon napada na božićni sajam u Berlinu u ponedjeljak u kojem je poginulo 12 ljudi. Salzburg je jedan od glavnih austrijskih turističkih centara, poznat kao rodno mjesto Mozarta te po svojem božićnom sajmu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.