U ZAGREBU PADA SNIJEG, PAHULJE I U DRUGIM KRAJEVIMA! Nakon kratkih rukava, natrag u kapute: Proljeće je uzelo pauzu

02.04.2022. 10:37:00

Nakon sušnog i toplog razdoblja u kojem su temperature išle i preko 20 Celzijevih stupnjeva, u subotu u Zagrebu i drugim dijelovima Hrvatske pada snijeg.

Temperature su se približile nuli. U unutrašnjosti pada kiša praćena snijegom kao i u gorju. Na Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom i pljuskovima, osobito u Dalmaciji, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren sjeverni, na Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni. 

Najviša dnevna temperatura od 3 do 8, na Jadranu između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva.

Foto: DHMZ

U nedjelju nas očekuje umjereno i pretežno oblačno ponegdje još s oborinama. Na jugu mjestimice pljuskovi i grmljavina, u unutrašnjosti malo kiše, susnježica i ponegdje slab snijeg.

Prema kraju dana razvedravanje. Puhat će umjeren sjeverni, sjeveroistočni, a u Slavoniji i lokalno jak sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, na srednjem dijelu umjerena, a na jugu jugozapadnjak.

Najniža temperatura od -2 do 2, na moru između 3 i 6 °C. Danju relativno hladno s najvišom temperaturom uglavnom između 6 i 11 °C.

Foto: DHMZ

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Screenshot/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.