U Zagrebu se održao prosvjed protiv Vatikanskih ugovora: Došla Radojka Borić, Igor Mandić, Anka Mrak-Taritaš

28.10.2018. 11:01:36

U subotu prije podne u blizini Trga bana Jelačića u Zagrebu, na križanju Bakačeve i Cesarčeve ulice, održan je prosvjedni skup pod nazivom Raskid! 6. Među njima su bili Snježana Kirinić iz Laburisti Hrvatske, Radojka Borić – zastupnica u gradskoj skupštini Grada Zagreba iz redova Nove Ljevice, Renato Petek iz stranke bivšeg predsjednika Ive Josipovića, Goran Beus Richembergh i Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a, a na prosvjedu su viđeni i Marijana Puljak iz stranke PAMETNO i književnik Igor Mandić. Prosvjednici su se okupili zbog Vatikanskih ugovora, jer tvrde kako iz državnog proračuna previše novca odlazi vjerskim zajednicama. Organizator prosvjeda je inicijativa Pokret za sekularnu Hrvatsku. Okupilo se 100-tinjak ljudi. “Republika Hrvatska je sekularna država u kojoj svi građani imaju ista prava i obaveze, a religijske institucije moraju poštivati zakone – jednako kao i sve ostale. Neophodno je poslati jasnu i glasnu poruku vlasti da građani Hrvatske žele biti punopravni građani, a ne potlačena masa o kojoj političari i hijerarhija Katoličke crkve odlučuju daleko od očiju javnosti, donoseći odluke koje su protivne našim interesima”, piše u priopćenju Pokreta za sekularnu Hrvatsku. Ne postoji malo ili puno sekularnosti, niti je ona agresivna ili umjerena. Ili jesi ili nisi. Sekularnost nikome ne smanjuje niti oduzima prava, već ukida nezaslužene povlastice kojima se drugima oduzimaju prava”, stoji u nastavku priopćenja.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.