U znak sjećanja: Startao 5. biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

28.06.2013. 18:27:30

Biciklisti su danas dočekani i u Slavonskom Brodu, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

SLAVONSKI BROD - U znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje članovi Biciklističke udruge "Brod" ove su godine organizirali 5. biciklistički ultramaraton dug 1050 kilometara od Vukovara do Dubrovnika. Planirano je da maraton voze u šest podjednako dugih etapa od 180 do 200 kilometara dnevno, te da na svom spomen-putu prođu kroz sva hrvatska područja koja su najviše stradala u Domovinskom ratu. Ultramaraton je započeo jutros u Vukovaru nakon polaganja vijenca na spomen obilježju "Ovčara", simbolu stradanja hrvatskih branitelja i civila koje su pogubile srpske okupatorske vlasti. Biciklisti su danas dočekani i u Slavonskom Brodu, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu. Prva planirana etapa ultramaratona završit će večeras u Okučanima, a nakon odmora biciklisti rano ujutro kreću prema Sisku i Karlovcu. Prekosutra ih očekuje put preko Gospića do Baške Oštarije, a 1.srpnja vozit će dionicu Baške Oštarije - Starigrad - Šibenik - Rogoznica. Nakon odmora u Rogoznici preko Trogira nastavit će svoje putovanje do Makarske i Ploča. Ako sve bude teklo prema planu u Dubrovnik bi preko Kleka i Slanog trebali stići 3. srpnja oko 14 sati. Kako im to nije prvi put, biciklisti su se i za ovaj ultramaraton fizički i psihički dobro pripremili. Tijekom cijeloga puta imat će osiguranu policijsku pratnju, a maraton prate i dva kombija sa svom neophodnom opremom, rezervnim dijelovima za bicikle i medicinskom pomoći.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.