Ubila svoje novorođeno dijete pa ga zakopala u dvorištu

17.07.2013. 06:07:06

KARLOVAC / RIJEKA Stravičan zločin  otkriven je u jednom mjestu u Gorskom kotaru; 17-godišnja djevojka ubila je svoje, tek rođeno dijete pa ga zakopala u dvorištu iza obiteljske kuće. Jezivi slučaj zbio se prošle srijede, a sve se otkrilo nakon što je djevojka dovedena u ogulinsku bolnicu, pa prebačena u karlovačku bolnicu. Istražitelji zasad ne iznose nikakve informacije u javnost, no izvori bliski policiji navode da je djevojka nakon porođaja počela obilno krvariti, pa su je roditelji, koji nisu znali kakvu mračnu tajnu skriva njihova kći, odlučili hitno je prebaciti u bolnicu. Liječnicima je odmah bilo jasno da je djevojka rodila pa su sumnju u potencijalno čedomorstvo prijavili policiji. Istražitelji su se odmah dali u potragu kako bi našli tijelo djeteta, kojeg je maloljetnica, po svemu sudeći, na svijet donijela posve sama, bez ičije asistencije. Policajci su, tvrde izvori bliski istrazi, uskoro našli mrtvo majušno djetešce u vrtu. Preliminarni nalazi istražitelja kazuju da je majka ugušila dijete, da mu je u usta nagurala papir, a onda ga zakopala u zemlju, vjerujući valjda da će sve proći nezapaženo. Izgleda da, kako se to često zna događati u slučajevima čedomorstva, nitko od ukućana ni itko iz susjedstva nije zamijetio da je maloljetnica bila trudna, ma koliko se to doimalo nevjerojatnim. Mještani pričaju da je riječ o mirnoj obitelji u kojoj roditeljima 17-godišnjakinja  nije jedina kćer, koje su odgajali poprilično strogo. Protiv maloljetnice je, nakon što je saslušana i rasvijetljene su sve bitne okolnosti, podnesena kaznena prijava za čedomorstvo. Koliko se može saznati, slučaj je u nadležnosti karlovačkog tužiteljstva i suda. (Fiore Vežnaver) Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.