Ubio dvojicu Hrvata, policija ga osumnjičila nakon 29 godina, ali je nedostupan

29.09.2020. 15:37:00

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva sisačko-moslovačka policija kazneno je prijavila 55-godišnjaka koji je trenutno nedostupan hrvatskom pravosuđu, a osumnjičen je da je u studenome 1991. kod Gline ubio dvojicu Hrvata.

Policija je u utorak priopćila kako je istragom utvrdila da je osumnjičeni, tada 26-godišnjak, zapovijedao izviđačkim odjeljenjem Teritorijalne obrane Dvor tzv. Republike Srpske Krajine.

Neutvrđenoga dana početkom studenoga 1991. on je 54-godišnjeg i 59-godišnjeg muškarca hrvatske nacionalnosti na ispitivanje odveo u prostorije komande svoga odreda u Glinskoj poljani, pod izlikom da surađuju s Hrvatskom vojskom.

Nakon ispitivanja, tvrde u policiji, odveo ih je u nepoznatom smjeru te ubio hicima iz vatrenog oružja, a njihova tijela do danas nisu pronađena.

Policija je protiv 55-godišnjaka podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao nadopunu kaznene prijave za ratni zločin.

Izvor: dnevno.hr

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.