Ubojica psihijatra bio je 'tempirana bomba', supruga upozoravala

03.07.2017. 10:28:14

Srđan je imao velik problem s kontrolom bijesa. Bio je nasilan i prema svojoj supruzi, tukao ju je, a policajcima je rekla da strahuje za svoj život O teškom zločinu koji je u nedjelju potresao Rab kolaju brojne priče, a prema pričama susjeda čini se da dr. Siniša Rakić i njegov ubojica, 48-godišnji ratni veteran iz Rijeke Srđan Smojver nisu bili u dobrim odnosima.
Obitelj Rakić ne stanuje u Barbatu, već su taj stan koristili za iznajmljivanje. Stan je smješten na prvom katu, iznad Smojverovog. Tijekom godina imali su brojne nesuglasice, navodno i zbog vode koja je odozgo curila u Smojverov stan. Prema medijskim napisima, u nedjelju ujutro došlo do novog verbalnog sukoba, koji je ovoga puta završio tragedijom. Srđan Smojver, koji je u nedjelju oko 10 sati s više hitaca usmrtio svog susjeda, dr. Sinišu Rakića, nakon višesatne blokade, tijekom koje je prijetio da će sve raznijeti bombom, kasno poslijepodne počinio je samoubojstvo. U razgovoru s obiteljskom poznanicom, portal 100posto.hr doznaje da je Srđan imao psihičkih problema, njegova je supruga u više navrata ukazivala da je naoružan i opasan, no sustav ni u ovom slučaju nije učinio baš ništa da se današnja tragedija spriječi. "Srđan je imao velik problem s kontrolom bijesa. Bio je nasilan i prema svojoj supruzi, pretukao ju je i to njihov brak nije mogao preživjeti. Melita mu je prošle godine ostavila stan i odselila je s Raba, a zbog vlastite sigurnosti nikada mu nije javila svoju novu adresu. Tragedija je što je supruga Melita, u više navrata, ukazivala na to da je Srđan tempirana bomba koja u svakom trenutku može eksplodirati. Policajcima je rekla da strahuje za svoj život, jer Srđan u kući ima oružje. Policija sve to ima u svojim zapisnicima, no nitko nije reagirao i danas se dogodila tragedija - teško ubojstvo i samoubojstvo. Sve se to, da je sustav reagirao na upozorenja supruge, moglo spriječiti. Srđan nije bio loš čovjek, no imao je dijagnozu i trebalo ga je liječiti", poručila je bliska poznanica obitelji Smojver. Vesna Rakić uspjela je preživjeti napad. Nakon što ju je metak okrznuo, da bi se spasila skočila je sa prvog kuta kroz prozor. Helikopterom je prebačena u bolnicu u Rijeku i njezino je stanje, prenose mediji, sada stabilno. Rakići su se na Rab doselili prije 20-ak godina, i svi ih u gradu doživljavaju kao domaće ljude, omiljene u društvu i susjedstvu. Za ubijenog psihijatra kažu da je bio izuzetan stručnjak, jedan od najboljih liječnika rapske Psihijatrijske bolnice, u kojoj je bio voditelj Odjela za akutna i krizna stanja, ali iznad svega je bio vrlo dobar čovjek. Njegovu suprugu Vesnu i sina opisuju kao vrlo pristojne i drage ljude.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.