Udar na tijelo i kožu

16.05.2013. 01:39:26

Znanstvena istraživanja potvrđuju da alergeni iz zraka mogu prodrijeti u kožu. Uzrok može biti oslabljena zaštitna funkcija kože koju, uz ostalo, izaziva smanjena aktivnost vlastitih enzima u koži Alergija je stres za tijelo i dušu: oči suze, nos curi, teško se diše, loše se spava, a i koža trpi. Različita znanstvena istraživanja dokazala su pojačanu sklonost pojavi osjetljive kože koja pati uslijed alergije tipa 1. Nadalje, znanstvena istraživanja potvrđuju da alergeni iz zraka mogu prodrijeti u kožu. Uzrok tomu može biti oslabljena zaštitna funkcija kože koju, među ostalim, izaziva smanjena aktivnost vlastitih enzima u koži. Ona reagira crvenilom, ljuštenjem, nadražajem na svrbež i zatezanjem. Stvara se čarobni krug - uzajamno djelovanje tijela i psihe, koje je vidljivo i izvana. Procjenjuje se da u Hrvatskoj 7-10 posto stanovništva boluje od peludne alergije, a 3-5 posto od astme. Broj ljudi koji pate od alergija udvostruči se u kolovozu i rujnu zbog ambrozije.

Kada stres i alergija prodiru kroz kožu

Alergijske rekcije su vrlo česte te gotovo nema osobe koja tijekom života nije imala neku alergijsku reakciju. Alergijske bolesti vezane za neki organski sustav pogađaju više od 30 posto stanovništva, od kojega 25 posto mladih ima neku od alergijskih bolesti. Češće su među mlađima u razvijenim zemljama, među gradskim stanovništvom. Posljednjih godina postoji trend porasta broja oboljelih od raznih vrsta alergija. Mnoge štetne tvari iz okoliša velika su opasnost za kožu: stres, otrovi iz okoliša, UV-zračenje i hladnoća otežavaju našoj koži život. Osobe koje pate od alergije imaju smetnje u zaštitnoj funkciji kože i zato su njezine obrambene snage oslabljene.

Enzimi - najbolja zaštita za osjetljivu kožu

Proizvodi za čišćenje i njegu kože Eucerin® pH5 Osjetljiva koža usklađeni su s pH-vrijednosti rožnatog sloja, a imaju zadaću štititi i aktivirati prirodne obrambene snage kože. Za to je odgovorna njihova jedinstvena djelotvorna kombinacija koja se sastoji od pH5 citratnog pufera za jačanje kiselog zaštitnog ogrtača, glicerina za povećavanje vlage u koži i dekspantenola za poticanje obnove stanica. Taj djelotvorni kompleks dokazano povisuje aktivnost vlastitih enzima kože.

Što može pomoći

Njemački savez za alergiju i astmu DAAB proveo je primijenjeno testiranje s proizvodima Eucerin Osjetljiva koža. Testirana su ukupno 302 ispitanika koja su patila od alergije tipa I. Rezultat: odlična podnošljivost proizvoda na koži - više od 90 posto ispitanika sve je proizvode ocijenilo ocjenom dobar i vrlo dobar.

Kako se zaštititi od alergena

Oči vam suze i crvene su kao u vampira, nos curi, teško dišete, loše spavate i vasa koža trpi?!? Ako ste jedan od nesretnika koji pati od alergija, zabavite se uz EUCERIN® Allergy stop aplikaciju na Facebooku Eucerin Hrvatska - pronađite alergene koji vrebaju, saznajte kako se možete od njih zaštititi i osvojite nagrade. Prijavite se za tesiranje Eucerin pH5 proizvoda na www.eucerin.hr i obranite se od alergija! Izvorni članak možete pročitati OVDJE

Autor: