Udba se raspada na sve strane: Milanović hitno otputovao u Livno

04.10.2013. 19:22:00

Nejerojatno: svega nekoliko sati nakon što su mediji objavili da je BiH Federalna uprava policije pokrenula istragu o likvidaciji političkog emigranta Ante Đapića 1989. godine u Njemačkoj, u koju se usko vezuje ime Anđelka Hrgića koji je u to vrijeme bio voditelj Udbina ureda u Livnu, drugi čovjek državne policijske agencije SIPE, premijer RH Zoran Milalnović hitno je doputovao u Livno! Istraga je pokrenuta na temelju medijskih napisa jer je pok. Ante Đapić (stric današnjeg hrvatskog političara Ante Đapića) bio državljanin Bosne i Hercegovine. "Ne želimo doći u poziciju u kojoj se sada nalazi Hrvatska s Lex Perković i zato smo odlučili istražiti taj slučaj iako nećak Ante Đapića, koji javno proziva Udbin ured u LIVNU kao i neke konkretne osobe, nije podnio kaznenu prijavu ni protiv koga u BiH. Zatražit ćemo od njemačke policije izvješće o tom slučaju i provesti ovdje temeljitu istragu kako bismo izbjegli probleme s kojima se sada suočava Hrvatska" - rekao je za  Slobodnu Dalmaciju direktor Federalne policije Dragan Lukač. Političar Anto Đapić vezano uz ovaj slučaj izričito apostrofira Anđelka Hrgića, nekadašnjeg šefa Ube za Livno. "Kako je Anđelko Hrgić drugi čovjek državne policije, ne znam hoće li se odzvati na ispitivanje nižerangiranoj entitetskoj policijskoj agenciji, međutim ipak očekujem da će se pronaći modalitet kako da se istraže činjenice. Hrgić zna tko je naredio ubojstvo mojega strica, kao što zna tko je Karlo koji je izvršio likvidaciju - kaže Ante Đapić. Iako istraga o ovoj udbaškoj likvidaciji praktično još nije ni započela, u roku od nekoliko sati u Livno, dakle u drugu državu, munjevito je doputovao jedan od glavnih zaštitnika udbaških ubojica u Hrvatskoj, premijer Zoran Milanović. Čovjek koji cijeli svoj politički život radi distancu između Hrvatske i bosanskohercegovačkih Hrvata, pri čemu će vječno ostati upamćena njegova rasistička kampanja iz 2007. godine s parolom "Odlučimo u Hrvatskoj" koja je sugerirala da Hrvati koji nemaju prebivalište u RH nemaju što glasovati u Hrvatskoj, odjednom je, u jeku svih mogućih afera u Hrvatskoj, propasti gospodarstva, nametanja sankcija od strane EU, izazivanja političke krize s Mađarskom, propasti proračuna, rasula na HRT i općenito svugdje, i svega ostalog, odjednom postao zainteresiran za probleme Hrvata u BiH, i to prvo u Livnu? Je li ocijenjeno da se udbaški brod naginje i u BiH pa je i tamo potebno krpati rupe, ili je ocijenjeno da bi upravo BiH mogla biti ventil kroz koju će iscuriti udbaške tajne koje će pogoditi poziciju udbaša u Hrvatskoj i samu vladavinu kukuriku udbaških jataka, sigurno ćemo doznati uskoro. Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.