Udomiteljica djevojčice iz Nove Gradiške: ‘Vidjelo se da se boji svojih roditelja’

07.04.2021. 09:17:00

Ispred kuće upaljeni lampioni, a u dvorištu obitelj, rodbina, susjedi, prijatelji… Svi uplakani i ožalošćeni zbog tragične smrti 2,5-godišnje djevojčice koja je podlegla teškim tjelesnim ozljedama koje joj je, kako se sumnjiči, nanijela njezina majka.

– Baka neće više davati nikakve izjave za medije. Sve je jučer rekla i molimo vas da nam više ne dolazite. Razumijemo vaš interes i znamo da ne želite ništa loše, ali shvatite i vi nas. Ovo je kuća žalosti – rekao je Jutarnjem listu jedan od mladića koji je stajao u dvorištu obiteljske kuće. 

Ne znaju točno niti kada će biti pogreb, ali sigurno je, kažu nam, da će to biti na obližnjem gradskom groblju u Novoj Gradiški.

– I mi čekamo informaciju o pogrebu. U kontaktu smo s bakom koja je rekla da će nam javiti kada budu imali sve dogovoreno – rekla je udomiteljica pokojne djevojčice, žena koja joj je dvije godine bila zamjenska majka.

– Užasno nam je bilo proteklih dana i još uvijek se ne mogu do kraja pomiriti s činjenicom da je više nikada nećemo vidjeti, ali to što su nam omogućili da je posjetimo na Uskrs u bolnici i posljednji put pogledamo, oprostimo se od nje, donijelo je takav mir, utjehu i spokoj u moje srce da vam to ne mogu riječima opisati. Kao da mi je ona sama poslala taj mir, kao da mi je poručila da se ne brinem. Baš je i suprugu i meni to jako puno značilo – rekla nam je udomiteljica, koja je puna riječi hvale i za baku malene djevojčice.

– Ona je divna žena koja se uvijek brinula o njoj. U početku, kada je malena tek došla kod nas, a njeni roditelji su bili rastavljeni, baka je često dolazila posjetiti je i uvijek bi donijela neki poklon, odjeću… Ja bih joj govorila da nema potrebe, da malena ovdje ima sve, a ona bi mi odgovorila: ‘Znam ja da ona ima sve, vidim to, ali to je moja unučica i moram joj nešto donijeti!’ Nas dvije smo sada u jednakoj tuzi i nesreći – kaže žena koja je malenu prigrlila kao svoje rođeno dijete. I njoj je bilo neizmjerno teško kada su je vraćali biološkim roditeljima.

– Vidjelo se odmah da se malena njih boji, ali u Centru su procijenili da je tako bolje – samo je kratko rekla. 

– Za naše dijete sada je kasno, ali zbog druge djece koja su u takvoj ili sličnoj situaciji nadam se da se ovako nešto nikada neće ponoviti. Tko zna koliko djece sada, dok vi i ja razgovaramo, u nekim kućama, pa čak i svojim obiteljskim, trpi nasilje, batine, udarce, psihičko zlostavljanje… Tko zna koliko je u ovom trenutku u cijeloj Hrvatskoj malih, nesretnih duša koje traže pomoć. Ostaje nam svima samo nadati se da za njih isto neće biti kasno – poručila je udomiteljica.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Foto: GettyImages/Fah (Fotomontaža: Narod.hr)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.