Udovice branitelja ispred HRT-a: 'Ministarstvo ljubavi nas izruguje i vrijeđa'

11.01.2018. 20:01:21

PROZVALI I MINISTRICU OBULJEN Udovice Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba okupile su se u četvrtak navečer pred zgradom HRT-a na Prisavlju zbog prikazivanja filma Ministarstvo ljubavi. Iako je film trebao biti prikazan na Drugom programu u 21 sat, ponovno je promijenjen termin za 23 i 20 sati. "Ovo nije prosvjed, želimo pokazati javnosti i HRT-u da Udruga udovica ima podršku svih hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, i svih Hrvata. Hvala vam što volite svoju domovinu. Zaustavimo blaćenje Domovinskog rata i Republike Hrvatske. Unatoč tome što su odgovorni na HRT-u, a to su Robert Kunić i ostali, upozoreni kako 'Ministarstvo ljubavi' izruguje i vrijeđa nas udovice, našu djecu, naše ubijene muževe, Domovinski rat i RH, odlučili su film prikazati večeras. Na jučer održanom sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga u Ministarstvu, s ministrom Medvedom, sve braniteljske udruge dale su nam podršku i tada smo tražili da se film ne prikazuje na javnom servisu. Ministar je i pismeno uputio zahtjev svim odgovornima na HRT-u za neprikazivanjem ovog uratka. Ovog puta moramo se obratiti premijeru Plenkoviću: 'Tražimo od vas objašnjenje tko to u HRT-u ne želi poslušati riječ i apel vašeg ministra branitelja. Tko to ima veću i jaču moć na HRT-u od ministra vaše i naše Vlade, ako je ministar na sastanku tražio u pisanom obliku da se ponižavajuća komedija ne prikazuje, koju između ostalog financiramo i mi iz proračuna, te  stoga još više vrijeđa, omalovažava nas udovice i naše muževe koji su dali život za domovinu. Molimo vas potrudite se sankcionirati sve odgovorne koji nisu poslušali ministra. Pitanje glasi: Tko uopće vlada u Hrvatskoj?', poručile su udovice branitelja, donosi 24sata. "Moram uputiti poruku ministrici kulture Obuljen jer ljudi koji su dobili priliku služiti hrvatskom narodu moraju prije svega čuvati dostojanstvo tog naroda, a ne svoj autoritet. Ministrica Obuljen, koja je isto tako žena, ne želi stati u zaštitu dostojanstva žene te nam se čini kako čuva svoj autoritet i pitamo se kome služi, odnosno ministrira?!", nadodaju. Podsjetimo, film je prvobitno trebao biti prikazan na 2. programu HRT-a 4. siječnja 2018., ali je emitiranje filma scenarista i redatelja Pave Marinkovića, odgođeno zbog negodovanja Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba. Tada je s HRT-a poručeno da je novi termin prikazivanja 11. siječnja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.