Udruga Blokirani poziva na veliki prosvjed, na novo ‘hrvatsko proljeće’

15.04.2018. 12:20:34

U Hrvatskoj je oko 320 000 građana s blokiranim računima, a njihov je dug oko 43 milijardi kuna. Udruga blokirani je konferenciju za novinare predstavila analizu službenih podataka kojom objašnjavaju da postoji politički cilj za uništavanje poduzetništva i rast apsolutnog siromaštva u Hrvatskoj. “Udruga poziva sve srodno misleće organizacije da im se pridruže u organizaciji velikog prosvjeda koji bi bio miran, ali bi ukazao na novo ‘hrvatsko proljeće’ simbolično i novi ponos nas građana koji smo shvatili igru HDZ-a i SDP-a i ne pristajemo više na njihovu nesposobnost upravljanja igre”, rekla je predsjednica Udruge Miriam Kervatin a prenosi HRT. Osvrnuli su se i na ratifikaciju Istanbulske konvencije te zapitali kojim se to konvencijama štite blokirani građani, piše HRT. U pozivu za konferenciju za medije Blokirani su napisali: Vodstvo Udruge Blokirani predočit će podatke iz službenih izvora Vlade RH, FINE, Zavoda za statistiku, za period od 2010.-2018. , te javnosti predstaviti analizu „UPRAVLJANJE DUGOM NA HRVATSKI“ gdje se upravo službeni podaci javnih tijela i zakonodavni okvir, kroz navedeni period, koriste za glavni argument pomoću kojega se objašnjava, potkrepljuje tvrdnja i uočava zakonitost političke volje po cilju uništavanja poduzetništva i rast apsolutnog siromaštva u Hrvatskoj: OPTUŽUJEMO ZA 1. Alarmantan iznos izbrisanog duga i broja poslovnih subjekata, malo i srednje poduzetništvo Prelijevanje posljedice na osiromašena kućanstva (legalizirano kamatarenje). 2. Političku volju “upravljanje privatnim i javnim dugom” kroz zatezne kamate, predstečajni, stečajni, ovršni, zakon o osobnom bankrotu, agencije za utjerivanje dugova, lex Agrokor… 3. FINA (javni bilježnici, agencije za utjerivanje dugova) represivni alat provedbe političke volje, substitut prava na pravično suđenje 4. Međusobnu povezanost privatnog i javnog duga te projekciju neodrživosti hrvatskog Proračuna; Blokadom kućanstava, gašenjem poduzetništva nema novaca za javne potrebe obrazovanje, zdravstvo, mirovine, vojsku… 5. Poziv srodnim organizacijama na pripremu Prosvjeda

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.