Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac

19.08.2013. 18:10:21

19.8.2013

Ideja o oslikavanju došla je još kada smo kao inicijativa građana Pakraca oslikali zid na ulazu u Pakrac, „Petlji“, u spomen žrtvama Vukovara (u studenom 2012. godine). Sada smo, okupljeni u Udrugu djece branitelja Domovinskog rata Pakrac, odlučili provesti projekt. Uz odobrenje i materijalnu pomoć Grada Pakraca krenuli smo u realizaciju projekta 8. kolovoza 2013. godine. Dogovorili smo se da će motiv oslikavanja biti simbol Pakraca - kapelica sv. Josipa (sveti Josip je inače zaštitnik Pakraca), uništena u ratu i obnovljena. Uz navedeni motiv kapelice, odlučili smo oslikati i datum početka i završetka Domovinskog rata u Pakracu. Zid koji smo oslikali bio je oštećen u Domovinskom ratu tako da smo ga najprije pripremili za oslikavanje. Veličina slike zauzima površinu od 20 kvadratnih metara.
Ideju i provedbu projekta izveli su članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac, uz stručnu pomoć gospodina Željka Kosa. Osim Grada, pomogli su nam lokalni obrtnici i ugostitelji. Izvedba projekta trajala je 5 dana. Oslikani zid nalazi se na prometnom dijelu Pakraca, s druge strane oslikanog podvožnjaka nalazi se ranije spomenuti motiv u spomen žrtvama Vukovara. Na ovaj način odlučili smo odati počast svim braniteljima i stanovnicima Pakraca, a ujedno uljepšati istrošeni i uništeni zid našeg grada. Tomislav Novinc, predsjednik U.D.B.D.R.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.