Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz ISELJENIŠTVA uputila OŠTRO pismo ministru Predragu Matiću

06.11.2014. 10:26:17

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz iseljeništva uputila pismo ministru hrvatskih branitelja Matiću koje objavljujemo u cijelosti... Ministru branitelja Predragu Matiću Poštovani ministre Matiću! Pišem Vam u ime Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata iz iseljeništva i u ime velikog broja nas Hrvata koji živimo vani . Iseljena Hrvatska budnim okom prati zbivanja u Domovini. Iskreno, ne možemo vjerovati da se sve ovo događa u slobodnoj i demokratskoj državi koju smo svi stvarali. Prosvjeduju invalidi Domovinskog rata i to oni koji su najviše oštećeni, oni koji su dali dijelove svoga tijela za slobodnu nam Domovinu, oni koji su doživotno prikovani za invalidska kolica i to 16 dana. Zašto ste, kao ministar branitelja, dopustili ovakvu situaciju? Vi zastupate prava branitelja, ne samo invalida nego svih branitelja, a nas je više od pola miliona. Ministar branitelja mora biti uz branitelje, a poglavito uz invalide i to one koji su dali dijelove svoga tijela za Domovinu. Zar ne vidite da ova vlast pokušava gaziti po dostojanstvu hrvatskih branitelja, a i po cijelom hrvatskom puku? Vi ministre šutite kao da se netko drugi borio i oslobodio Hrvatsku, a ne Vi i mi. Zar ne vidite da branitelji sami sebi oduzimaju živote? Vi ste taj koji mora znati odgovor na pitanje zašto branitelji oduzimaju sebi živote, pa stoga i trebate poduzeti sve mjere kako do tog ne bi došlo. Zar ne vidite da su branitelji i većina hrvatskog naroda na rubu očaja i siromaštva? Zar ne čujete kako predsjednik Josipović priča o nekim drugim temeljima Hrvatske države,žele diskreditirati branitelje i Domovinski rat. Zar ne čujete što priča premijer, njegova supruga, Stazić i skoro svi ovi što su trenutačno na vlasti? Što ste poduzeli Vi kao ministar branitelja da se smiri situacija i da branitelji ne mrznu na ulici, te što ste doista napravili od kada ste ministar? Objavili ste registar branitelja i najavljivali ste sa popisa skinuti veliki broj onih koji nisu branitelji,a sada ima ih preko 2 tisuće više. Ministre, tko je kriv za smrt Nevenke Topalušić koja je preminula ispred Vašeg i našeg ministarstva branitelja? Tko je kriv što se branitelj zapalio ispred ministarstva branitelja? Najmanje što možete napraviti u ovom slučaju Vi i vaši zamjenici ,je ispričati se braniteljima i dati neopozivu ostavku, jer ovo uopće ne ide na dobro. Sami ste rekli da ste uz branitelje, pa onda – sukladno tomu – odstupite! I onako ste sebi već osigurali pristojnu mirovinu od ministarstva. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz iseljeništva U Beču, 04. studenog 2014. Miroslav Piplica, predsjednik M.S.M.Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.