Udruga Hrvatskih branitelja Sajmište Vukovar usrećila mališane grada

24.12.2015. 09:23:08

Božić je blagdan mira i radosti. Taj mir i radost svako biće osjeća kada se nalazi u Božjoj blizini... Udruga Hrvatskih branitelja Sajmište Vukovar pokrenula je projekt „Za osmijeh djece na Sajmištu“ s ciljem da u ovo (pred)blagdansko vrijeme razveseli najmlađe stanovnike ovog dijela Vukovara. Sajmište je bila najdulja linija obrane tijekom Domovinskoga rata i tamo su se odvijale najžešće borbe jer se borilo za svaku kuću. Na Sajmištu je u borbama poginulo najviše branitelja, među njima i nekoliko zapovjednika. Međutim, u sjećanjima na Domovinski rat područje Sajmišta i njegovi stanovnici su zapostavljeni te je stoga UHB Sajmište pokrenula humanitarni projekt ''Za osmijeh djece na Sajmištu''. Ovaj projekt prepoznao je splitski gradonačelnik, g. Ivo Baldasar te je Grad Split na čelu s gradonačelnikom preuzeo financiranje poklona za djecu koji će izmamiti osmijeh na dječja lica. Udruga je obradovala i podijelila 540 poklon- paketića vrtićkoj i mlađoj školskoj djeci koji žive na području Sajmišta i Bogdanovcima, dvjema osnovnim školama- školi s posebnim potrebama, dječjem vrtiću na Sajmištu i područnom vrtiću u Bogdanovcima. Podjelu paketića u vrtićima i osnovnim školama organizirala je Udruga na čelu s predsjednikom g. Nikolom Tarle, a prigodne poklone uručio je Djed Božićnjak.
Udruga sajmište Vukovar

Udruga sajmište Vukovar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.