UDRUGA MALOLJETNIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA HRVATSKE

08.06.2013. 21:09:02

8-6-2013

U potpunosti podržava Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i zahtjeve upućene Vladi Republike Hrvatske vezano za uvođenje dvojezičnosti u grad Vukovar kao i rad samog Stožera.

      Grad Vukovar je simbol stradanja i obrane cijele Hrvatske, a svi oni koji su obrani Vukovara i domovine izgubili živote, koji su nakon okupacije mučki ubijani po stratištima, iako su nevidljivi, oni su stanovnici Vukovara. A njima je pravo na život, pravo na glas, pravo na izjašnjavanje i pravo na stvaranje novih života oduzeto od onih koji su svoju ideologiju promovirali i provodili pod zastavama sa mrtvačkim glavama i porukama ispisanim na ćirilici. U isto vrijeme i pitamo te koji traže uvođenje dvojezičnosti u grad Vukovar GDJE SU NAŠI NAJMILIJI, pitanje nestalih i mučko ubijenih još nije riješeno a žrtvama koje traže svoje nestale stavljate sol na rane koje nisu i neće nikad zacijeliti.    

      Ne protivimo se pravima niti jedne nacionalne manjine na njegovanje tradicije i kulture, vjerskih običaja i drugih sadržaja i aktivnosti koji nisu vrijeđanje ili ponižavanje onih koji su stvarali ovu zemlju, a posebno onih koji su nakon stradanja i progona imali snage vratiti se u Vukovar. Smatramo da srpska nacionalna manjina na čelu sa SDSS-om sprovodi ucjenjivačku politiku nad većinskim Hrvatskim narodom koji na svim razinama traje godinama. Tražimo da se hitno preispita popis stanovništva iz 2011. godine u gradu Vukovaru jel ga je Stožer pravno i činjenično srušio s dokazima koje ima i koje je položio Hrvatskoj javnosti puno puta.

      Nadalje Udruga kao punopravna članica koordinacije udruga proisteklih iz domovinskog rata grada Vukovara nije bila pozvana na reizbor vodstva iste kao i još neke udruge što nisu pozvane pa se s pravom pitamo da li je izbor legitiman ili ne. Dali svi članovi iste koordinacije imaju pravo glasa ili nemaju. Stoga smo odlučili javno reći i poručiti svojim članovima i Hrvatskom narodu da ne stojimo iza istupa gospodina Komšića kao predsjednika koordinacije u njegovim čestitkama novom/starom gradonačelniku jel se isti nikada nije ogradio od uvođenja dvojezičnosti u grad Vukovar nego podržava srbe u njihovom naumu, kao što ih je masovno doveo u Vukovar autobusima na glasovanje. Čovjeka koji nikada nije demantirao srbijanskog predsjednika Nikolića da je Vukovar – srpski grad.  Temeljem svega navedenog te što nismo imali pravo glasa u izboru vodstva koordinacije javno se ograđujemo od manipulacija našim imenom.

      Kako smo naveli i dalje čvrsto stojimo uz Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara u svim njegovim nastojanjima i radu da se grad Vukovar izuzme iz zakona o dvojezičnosti i postane mjestom posebnog pijeteta.

 

S poštovanjem.                                                                                                                                                                                     

                                 8-6-2013   DOPREDSJEDNIK UDRUGE

                                                                                                      Enver Arnautović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.