Udruga udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata poziva na Korizmeni susret u zagrebačkoj katedrali

28.03.2019. 17:50:29

“Drago nam je što i ove godine, možemo nastaviti, tragom već uobičajenih, Korizmenih okupljanja na molitvu, u Zagrebačkoj katedrali, na koje nas poziva Zagrebačka nadbiskupija. Hrvatski branitelji, članovi obitelji branitelja, ratni vojni invalidi, udovice, djeca i roditelji poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja i svi ljudi dobre volje naći će se u zajedničkoj molitvi i u misnome slavlju u petak, 29. ožujka 2019. godine”, stoji u priopćenju Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije. “Pridružite nam se s veseljem. Susret započinje okupljanjem ispred katedrale u 16.50 sati. U 17.15 sati slijedi pobožnost križnoga puta, a u 18 sati započinje euharistijsko slavlje”, ističe se u pozivu Udruge. Iz poziva Zagrebačke nadbiskupije izdvajaju: “Spominjući se očitovanje ljubavi i žrtve onih koji su pridonijeli ostvarenju slobode naše Domovine, svojom ćemo molitvom preporučiti Bogu sve njezine potrebe i moliti za dar kršćanskog svjedočenja svih nas pred kušnjama našeg hoda u sadašnjim povijesnim okolnostima. Srdačno pozivamo sve vjernike da se pridruže tom Susretu, te da zajedno s braniteljima molimo zagovor naše Nebeske Majke i blaženog Alojzija Stepinca, na čiji ćemo grob hodočastiti s dubokim pouzdanjem i zahvalnošću”, stoji u pozivu koje potpisuje Rozalija Bartolić, predsjednica Udruge udovica Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.