Udruge nakon odluke Ustavnog suda: 'Neka Jovanović i Filipović podnesu ostavku'

22.05.2013. 15:20:35

Odlukom Ustavnog suda o suspenziji zdravstvenog odgoja zadovoljne su udruge Grozd, Reforma te Glas roditelja za djecu. Sporni kurikulum zdravstvenog odgoja danas je suspendirao Ustavni sud, a Glas roditelja za djecu, Grozd i Reforma zatražile se da zbog njega ministar obrazovanja Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović podnese ostavku. >> Privremeno se zabranjuje zdravstveni odgoj u školama! Podsjetimo, Ustavni sud pokrenuo je postupak za ocjenu ustavnosti i suspendirao Kurikulum zdravstvenog odgoja koji je stupio na snagu u veljači te odredio da će se do donošenja novog kurikuluma, usklađenog s ustavnim zahtjevima, predavati sadržaji zdravstvenog odgoja prema programu koji se provodio do početka ove školske godine. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.