Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke Županije: Priopćenje

06.09.2013. 16:16:53

Otvoreno pismo potpore Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara

U Vukovaru se branila Hrvatska koja je cijela disala i strepila za ranjeni Vukovar, sad Vukovar brani Hrvatsku i ponovno je ujedinjuje u borbi za pravdu i mir.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije, mi udovice hrvatskih branitelja i naša djeca u potpunosti podržavamo aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u sprječavanju nametanja ćirilice u Vukovaru i u potpunosti podržavamo i potpisujemo zaključke donesene na sastanku svih braniteljskih udruga, održanom u 05. rujna 2013. godine u Vukovaru.

Napokon su hrvatski branitelji ujedinili svoja nastojanja u obrani dobrobiti domovine za koju su se borili i ginuli. Pozdravljamo odluke čelnika braniteljskih i stradalničkih udruga sročene u zaključcima i zahtjevima prema Vladi Republike Hrvatske.

Okupit ćemo sve naše članove i djecu poginulih branitelja u prosvjedu i svim legitimnim akcijama za obranu hrvatskog Vukovara, hrvatskih kulturnih, povijesnih vrednota i stečevina Domovinskog rata, jer potezi i politika trenutnih moćnika, bez imalo pijeteta i skrupula,  izaziva i dodatno opterećuje ovaj napaćeni narod.

Vukovar je grad patnje i mira. Vukovar je mjesto pijeteta.

 

Vratite mir u Vukovar i prestanite sijati mržnju među ratom napaćene ljude.

Prestanite politikantstvom sijati razdor tamo gdje nije potreban.

Nametanje dvojezičnosti nije način i krivo tumačeni zakoni nisu opravdanje.

Imajući u vidu nacionalnu sigurnost i stabilnost, ne iskrivljujte hrvatske zakone, primjenjujte ih za dobrobit građana, izgradnju mira, dostojanstva i opstojnosti.

Ako ijedan zakon nije s tim ciljem napisan i ako se može krivo tumačiti onda ga mijenjajte, za to služite hrvatskom narodu, a ne upravljate njime.

                                                                

                                                                Za Udrugu udovica hrvatskih branitelja

                                                                                   iz Domovinskog rata

                                                                    Grada Zagreba i Zagrebačke Županije

                                                                         Rozalija Bartolić, predsjednica

    


 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.