UEFA pokrenula postupak protiv Crvene Zvezde, Partizana i Zenita zbog veličanja Mladića

28.11.2017. 14:34:35

UEFA je odlučila pokrenuti disciplinski postupak protiv Partizana, Crvene zvezde, ali i ruskog Zenita nakon što su na utakmicama Europske lige veličali osuđenog ratnog zločinca i haaškog optuženika Ratka Mladića. Navijači Crvene Zvezde podržali su krvnika na utakmici EL-a protiv BATE-a Borisova u Bjelorusiji gdje su izvjesili transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali, častan Srbin tebe slavi". I Grobari su se neslavno 'proslavili'. Na utakmici Partizana i Young Boysa u Beogradu poslali su poruku "Nek’ je tvojoj majci hvala". Vjerojatno su očekivali da neće biti kažnjeni s obzirom da nigdje nisu spomenili Mladićevo ime, no trik im nije uspio. I navijači ruskog Zenita u utakmici Europske lige protiv Vardara pridružili su se srpskim klubovima i podigli transparent s natpisom 'Ratko Mladić, srpski heroj'. Oni čak nisu ni pokušali sakriti njegovo ime. Očekuje se da će ih UEFA kazniti igranjem pred praznim tribinama. Za Crvenu Zvezdu to bi značilo da će zadnju utakmicu u skupini protiv Kolna igrati bez navijača, što će im biti udarac jer u toj utakmici ganjaju prolaz u šesnaestinu finala. Partizan i Zenti s druge su strane već osigurali proljeće u Europi, a u zadnjim kolima čekaju ih gostovanja, tako da je za očekivati da će kaznu odraditi u prvoj domaćoj utakmici nokaut faze. js/direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.