UHB 1990-1996 RH: Osuđujemo medijski linč na gospodina Crnoju

27.01.2016. 19:31:39

Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH najoštrije osuđuje medijski linč usmjeren na gospodina Crnoju, novoizabranog ministra hrvatskih branitelja. Smatramo kako je krajnje nedopustivo i po demokraciju iznimno opasno kada su mediji u službi određene političke opcije, u ovom slučaju radi se o opciji koja je izgubila vlast. U demokratskim državama kakva bi Hrvatska trebala biti, nikoga se ne može proglasiti krivim niti odgovornim sve dok se o tome ne očituje sud pravomoćnom presudom ili neko drugo nadležno državno tijelo ne donese takav zaključak temeljem zakonom propisane procedure. U ovom slučaju vidjeli smo na žalost kako su mediji preuzeli ulogu istražitelja, tužitelja i suda i proglasili nekoga krivim, što doista podsjeća na neka mračna vremena za koja smo vjerovali da su davno iza nas. S druge strane, svjedoci smo dugogodišnjeg zataškavanja raznih afera i slučajeva za koje postoje ozbiljne indicije kako se radi o kaznenim djelima, jer su ih činili dužnosnici one političke opcije kojoj su mediji skloni. Isto tako svjedočili smo neviđenoj cenzuri i medijskoj blokadi svih onih koji su imali drugačija politička ili svjetonazorska stajališta, njihovoj stigmatizaciji i javnom sramoćenju. Posebno smo to osjetili mi hrvatski branitelji, protiv kojih se godinama vodi tihi medijski rat kojega protiv nas vode oni koji nam nikad nisu oprostili stvaranje samostalne hrvatske države. Od novoizabrane hrvatske vlade na čelu s gospodinom Oreškovićem očekujemo da ne podliježu medijskim ni bilo kojim drugim pritiscima onih koji na takav način žele određivati tko može ili ne može biti ministar u hrvatskoj vladi. Povjerenje koje im je hrvatski narod dao na izborima obvezuje ih između ostalog i na to da čuvaju sve demokratske procese u koje javni medijski linč zasigurno ne pripada. Gospodinu Crnoji želimo da nastavi obnašati dužnost ministra hrvatskih branitelja te da napokon dovede u reda u našu populaciju, i vrati nam dostojanstvo koje su nam ukrali upravo oni koji ga sada napadaju. UHB 1990-1996 RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.