UHB RH: Kaznena prijava DORH-u protiv Nenada Stazića

01.06.2018. 09:45:50

Udruga hrvatskih branitelja RH obratila sa DORH-u sa zahtjevom za kazneni progon po službenoj dužnosti, vezano uz neprimjerene javne objave saborskog zastupnika Nenada Stazića.
Poštovani,
Svojim javnim ovbjavama putem interneta te javnim govorom u Saboru RH, saborski zastupnik Nenad Stazić nesporno je počinio kazneno djelo iz čl. 325 st. 1 i 2 KZ-a. Kako se isto djelo goni po službenoj dužnosti molim da se pokrene kazneni progon protiv istog. Odnosno da nam dostavite podatak je li protiv istog pokrenuta istraga, sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama.
Težinu djela stavljamo što je neprimjeran sadržaj objavljen putem društvene mreže i dostupan je većem broju građana. Isto tako što se poziva na ubojstava odnsno masakre koji su činjeni od strane "pobjedničke" vojske, tijekom 1945 godine,  a znamo da je od iste te vojske nakon 1945 godine poubijano više ljudi, uglavnom Hrvata, nego tijekom II svjetskog rata.
Dražen Šemovčan
Predsjednik UHB RH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.