UHBDR91: Osoba godine predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović

22.12.2016. 08:49:39

U obrazloženju priznanja Osobe godine iz udruge UHBDR91. također navode da predsjednica Republike ukazuje na trenutačno najveći problem u Hrvatskoj, a to je uz ostalo demografija Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, i ove je godine, po treći put, proglasila Osobu godine, a to je priznanje za 2016. dobila Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, priopćeno je u srijedu navečer iz UHBDR91. "Riječ je o prvoj ženi na čelu slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, koja se s iznimnim uspjehom bori za izgradnju stabilne demokracije i za pobjedu ostvarenu na temeljima Tuđmanove politike pomirbe u Domovinskome ratu, koja se zalaže za ljude koji su bili prvi kad je trebalo, a poglavito za hrvatske stradalnike, koja je moralno i politički osudila jugoslavenski komunistički režim kao totalitaran te dala poticaj za otkrivanje krivca za najteže oblike državnoga terora u tom razdoblju", navodi predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. Mladen Pavković. Kako dodaje, predsjednica Grabar-Kitarović "iznimno je mnogo učinila na vanjskoj politici, predstavljajući u svijetu Hrvatsku kao zemlju u koju treba doći, investirati i ostati. Pozivala je i  hrvatske iseljenike da se vrate, jer su Hrvatskoj  potrebna iskustva drugih sustava kako bi postali bolji i naučili vjerovati u vlastite snage i mogućnosti". U obrazloženju priznanja Osobe godine iz  udruge UHBDR91. također navode da predsjednica Republike ukazuje na trenutačno najveći problem u Hrvatskoj, a to je uz ostalo demografija, odnosno pad nataliteta te odlazak građana u inozemstvu, što se mora zaustaviti. "Bori se za jednakost svih krajeva u Hrvatskoj, a osobitu pažnju posvećuje onim dijelovima koji su dali veliki doprinos tijekom rata, a danas su ne svojom krivnjom ostali na margini. Ona nema dvojbe tko je bio agresor, a tko žrtva te da hrvatskim braniteljima, na čelu s dr. Franjom Tuđmanom, pripadaju sve zasluge za stvaranje hrvatske države", ističe predsjednik UHBDR91. Pavković. Prije predsjednice Republike Grabar-Kitarović ovo je priznanje dodijeljeno hrvatskom branitelju, predsjedniku Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuri Glogoškom i generalu Mladenu Markaču.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.