UHDDR Benkovac pobjednik malonogometnog turnira branitelja

26.08.2014. 20:47:45

Prošle nedjelje, na stadionu Velebita  u Benkovcu, održan je četvrti po redu jednodnevni malonogometni turnir Udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije, na kojem je sudjelovalo 10 ekipa. Organizator turnira je UHDDR Benkovac, a pokrovitelj i glavni sponzor Grad Benkovac. Turnir je održan pod geslom „Hrvatska je iznad svega, samo Bog je od nje veći, a hrvatski narod preči.“ Druženje i jedinstvo branitelja Svrha turnira, bila je druženje hrvatskih branitelja i jedinstvo svih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Prije početka turnira, intonirana je hrvatska himna, a minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Tom su prigodom predstavnici civilne vlasti grada Benkovca, predvođeni  gradonačelnikom Brankom Kutijom i  predstavnici svih udruga položili vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, na trgu dr. Franje Tuđmana u Benkovcu. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Branko Kutija, te se obratio sa prigodnim riječima.
„Usprkos velikoj besparici i krizi Grad Benkovac će uvijek podržavati i financirati ovaj tradicionalni turnir, jer hrvatski branitelji su obranili i stvorili našu domovinu Hrvatsku, njima pripadaju sve zasluge i počasti.“ – kazao je Kutija.
U velikom finalu, snage su odmjerili domaća ekipa UHDDR Benkovac II i UHDDR Zemunik. Najbolji igrač turnira Krešo Pešut, u kombinaciji sa najboljim strijelcem turnira Marijom Vulelijom i sjajnim Lenkom Petrićem, bili su nerješiva zagonetka za gostujuću obranu. Već u prvom poluvremenu rezultat je glasio 4:0 za domaću ekipu. Do kraja utakmice na terenu je postojala samo jedna momčad, koja je očitala pravu nogometnu lekciju mladim Zemuničanima, a sam rezultat na kraju utakmice bio je 7:0 za domaće. Besprijekorna organizacija Ovaj turnir bio je idealna prilika za susret i druženje branitelja, koji se nisu vidjeli dugi niz godina, te su razgovarali o svakodnevnim životnim problemima i poteškoćama, koje muče sve branitelje. Organizator turnira UHDDR Benkovac, zaslužuje sve čestitke za besprijekornu organizaciju. Za prve tri prvoplasirane ekipe i najbolje pojedince  nije bilo novčanih nagrada, ali su zato dobili pehare, za lijepo sjećanje na ovaj prekrasan turnir u Benkovcu.
„Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli u svojoj ideji, i što je ovaj turnir braniteljskih udruga  u Zadarskoj županiji postao tradicionalan. Velika hvala svim mojim suborcima na sjajnoj organizaciji, svim ekipama koji su sudjelovali na turniru, a na poseban način zahvaljujemo se Gradu Benkovcu, na pokroviteljstvu i velikoj financijskoj pomoći.“ - rekao je na kraju dopredsjednik UHDDR Benkovac, Nediljko Genda.  
FINALE: UHDDR BENKOVAC II-UHDDR ZEMUNIK 7:0 Sudac: Ante Zubčić-Jazo -Pridraga   UHDDR BENKOVAC II: Franjkić,Vulelija 3, Radaš 1,Samirić 2,Petrić,Pešut 1,Mamić. Voditelj Ekipe: Ljube Banović UHDDR ZEMUNIK: Šestan,Mijatović,Š.Fabijan,Dražić,D.Fabijan,Župan,Ražov,Brkić,Buljat,Medved.Voditelj ekipe :Drago Alvir   UTAKMICA ZA 3 MJESTO: UHDDR BENKOVAC I -GRAD BENKOVAC 3:2   UHDDR BENKOVAC: Pedić,Jurjević1,Bastać,Majić,M.Marić1,Ledenko,D.Marić 1..Voditelj ekipe: Mile Marić-Šikota   GRAD BENKOVAC:Zrilić,Marić,Buljat,Čerina 2,Guzić-Brus,Pintur,J.Žilić,Vuksan,Kutija.Voditelji ekipe:Željko Katuša i Branko Kutija   Najbolji pojedinci:   Najbolji vratar turnira: Slađan Franjkić(Uhddr Benkovac I) Najbolji strijelac turnira sa 5 postignutih golova :Marijo Vulelija (Uhddr Benkovac I ) Najbolji igrač turnira : Krešo Pešut (Uhddr Benkovac I )   Najbolje ekipe:   1.mjesto : UHDDR BENKOVAC I 2.mjesto:UHDDR ZEMUNIK 3mjesto: UHDDR BENKOVAC II Fair play ekipa: GRAD BENKOVAC   Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.